Насловна Политика Влада Србије: Нетрпељивост између Дачића и Зоране Михајловић

Влада Србије: Нетрпељивост између Дачића и Зоране Михајловић

1
ПОДИЈЕЛИ

Министри у Влади Србије искористили су јуче одсуство премијера Александра Вучића и жестоко се сукобили око закона о испитивању порекла имовине, сазнаје „Блиц“.

vlada srbije

Седницом Владе Србије председавао је први потпредседник Владе и шеф дипломатије Ивица Дачић и она се за трен ока претворила у бурну расправу и препуцавања Дачића са потпредседницом Владе и министарком грађевине, саобраћаја и инфраструктуре Зораном Михајловић. У расправу се укључио и министар за ванредне ситуације Велимир Илић критикујући потпредседницу да се у све меша.

„Иако је на дневном реду било једино усвајање предлога амандмана на такозвани Зојин закон, убрзо је дошло до свађе. Чим се повео разговор о закону о пореклу имовине Дачић је Михајловићевој сасуо у лице да се тренутно беспотребно говори о томе у јавности, али и да је она у својим иступима крајње неозбиљна јер се не консултује са два министарства која су надлежна за израду тог закона. С њим се сложио и Велимир Илић, који је Зорани Михајловић замерио да се у све меша.

Потпредседница је, међутим, обојици поручила да ако им не одговара да се такав закон донесе, онда то треба и отворено да кажу.

Остали министри којима је практично једино преостало да немо посматрају расправу за то време махом су слали СМС-ове премијеру Вучићу, који борави у Швајцарској: “Врати се што пре”.

Како су тајкуни зарадили први милион

Михајловићева је навела да што пре треба усвојити закон “да би се видело како су тајкуни стекли први милион и да би најзад били заштићени они који поштено раде, а кажњени они који су се обогатили на рачун грађана”.

Неименовани извори из Владе затим су навели да о доношењу таквог закона нема сагласности министарстава правде и финансија, чији би посао био да ураде предлог тог прописа. Тај извор је навео и да би био преседан да закон буде ретроактивно примењиван.

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here