Насловна Друштво Влада разматра „продају“ пасоша

Влада разматра „продају“ пасоша

2
ПОДИЈЕЛИ

Црногорска Влада разматра програм продаје пасоша за инвестиције, који је понудио контроверзни швајцарски адвокат Кристијан Калин, пише агенција Блумберг.

pasoš

Како преноси Дан, у питању је представник исте адвокатске канцеларије из Цириха која је 2010, када је програм први пут најављен и потом суспендован, била заинтересована за сарадњу са Владом.

Програм који се базира на инвестиционом стицању држављанства Калин је усавршио још 2006. године, на острвској држави Свети Китс и Невис. Иако је та држава продавала држављанство за инвестиције од 1984, од средине 2006, уз Калинове савјете, почела је масовно да штампа пасоше за инвестиције вриједне 250.000 долара, што је данас једини услов за стицање држављанства те земље.

Калин је за Блумберг казао да су за његов програм, осим Црне Горе, заинтересоване Словенија, Хрватска и Албанија.

„Одређени подаци показују да су инвеститори за легалну куповину пасоша прошле године потрошили двије милијарде долара. Та цифра ће се у будућности само повећавати“, казао је Калин.

Црна Гора је 2010. године покренула програм економског држављанства, од којег се одустало на захтјев ЕУ. Влада је тада планирала да пасош понуди свима који инвестирају минимум пола милиона евра, а дио тог износа би био директно уплаћен држави.

2 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Калин је за Блумберг казао да су за његов програм, осим Црне Горе, заинтересоване Словенија, Хрватска и Албанија.

  sta se iza Blunberga kriej i to iz Svajcarske nije tesko zakljucitzi.Svajcarska je poostrila zakone u ulasku stranaca i dodjeljivanju boravka tamo,vjerovatno ste citali da su svajcarske bakice uvele na hiljade maldih Sciptra da im po stre dane prve seksualne usluge,pa su tako Sciptari zaposjeli najbolje dstinacije u gradovima Svajcarske,sada je to narodu dozlogdilo,i treba nacin nacin da se oni jednim dijelo ako je moguce isele ,a ujedno opreu novac od droge,i ovoa je ideja za to odlicna.
  Ako je nasa drzava istjerala Ruse sto vidimo da jeste ,od necega se mora zivjeti ,a ovo je nacin da se i u fondove banaka u Svajcarskoj ubacuje novac bez porijekla,dakle svakim dano samo veci banditizan i kriminal.Svakim danom u svakom pogledu sve vise napredijemo.Sciptari Arapi ko je sledeci kao invstitor?

 2. 0
  0

  Ima li zla u kome se necemo oprobati?
  Mafiji je sve dozvoljeno samo da se dokopa prljavog novca, sa sto manje rada.
  Koje ce to posledice imati nije ih briga.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here