Насловна Политика Влада одбила предлог опозиционих чланова: Сједнице неће бити отворене за јавност

Влада одбила предлог опозиционих чланова: Сједнице неће бити отворене за јавност

0
ПОДИЈЕЛИ

Потпредсједник Владе из редова опозиције Милорад Вујовић саопштио је на конференцији за новинаре да на данашњој сједници Владе није прошла иницијатива да будуће сједнице Владе буду отворене за јавност, преноси РТЦГ.

За тај предлог гласала су само тројица чланова Владе и то сви из опозиције – потпредсједник Милорад Вујовић, министар унутрашњих послова Горан Даниловић и министар финансија Рашко Коњевић, док министар рада и социјалног старања Борис Марић није био присутан.

Даниловић је најавио да они неће одустати од захтјева да сједнице Владе буду отворене за јавност.

Вујовић је 7. јуна поднио захтјев да све сједнице Владе буду отворене за јавност, осим за тачке које су означене степеном тајности.

Он је 12. јуна упитио кабинету премијера званичне предлоге за измјену пословника и уредбе о раду Владе које би омогућиле да сједнице Владе буду отворене за јавност и да њима присуствују акредитовани представници медија.

Како је наведено у саопштењу, јавност Владе Црне Горе не може подразумијевати само објављивање материјала са сједница на сајту Владе зато што, како је објашњено, може доћи до разних формулација, неадекватног преношења ставова чланова Владе, „а и јавност нема тачан увид и информацију о одређеним одлукама и извјештајима, законима и другом материјалу објављеном

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here