Насловна Насловна Влада обољела од „в.д.“ стања

Влада обољела од „в.д.“ стања

3
ПОДИЈЕЛИ

Важна министарства у Влади Црне Горе већ предуго су у в.д. стању. И поред тога што немамо министра здравља, просвјете, културе, а најављен је одлазак и министра финансија, то нису једине инситуције које је захватио в.д. вирус.

vlada crne gore

Иако је Министарство саобраћаја наизглед комплетно, имајући у виду да тај ресор припада кадру СДП Ивану Брајовићу, кључни директорати овог ресора су без директора.

Тако је у Директорату за друмски саобраћај вршилац дужности генералног директора Мирела Радић-Љубисављевић.

Исто је још у четири директората и то у Директорату за државне путеве, Директорату за жељезнички саобраћај и Директорату за поморски саобраћај и Директорату за ваздушни саобраћај који немају генералне директоре, већ само вршиоце дужности.

Осим што је најављено да ускоро неће имати шефа, Министарство финансија је и без генералног директора Директората за економску политику и развој, а функцију в.д. генералног директора обавља Ива Вуковић.

Министарство економије за разлику од Министарства саобраћаја, има упражњено само једно мјесто у директоратима и то Директорат за индустрију и предузетништво, гдје је в.д. Драган Кујовић, који је и члан Радне група за припрему преговора о приступању Црне Горе Европској унији.

Министар пољопривреде и руралног развоја Петар Ивановић, нема ниједног помоћника, већ су четворо вршиоци дужности.

Данијела Столица је в.д. помоћника министра за пољопривреду и рибарство, Адем Фетић в.д. помоћника министра за шумарство, Благота Радуловић в.д. помоћника министра у сектору за плаћање, а Дарко Коњевић в.д. помоћника министра за рурални развој.

Два директората су упражњена и у Министарству туризма и одрживог развоја и то Директорат за развој становања, гдје функцију в.д. генералног директора обавља Марко Чановић и Директорат за туристички развој и стандард, на чијем је челу до избора генералног директора Оливера Брајовић.

Министарство за људска и мањинска права нема генералног директора, па његову функцију до избора новог обавља Леон Ђокај.

Ту вјероватно и није крај, јер многа министарства на свом сајту немају исписане в.д. функције, иако у стварности постоје.  

И АНБ у в.д. стању

Директор Агенције за националну безбједност Боро Вучинић поднио је оставку 9. децембра прошле године након разговора и договора са премијером Милом Ђукановићем. Дугогодишњи функционер Агенције за националну безбједност Дејан Перуничић именован је 30. децембра за вршиоца дужности директора АНБ-а.

3 КОМЕНТАРИ

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here