Насловна Политика Влада Хрватске и званично одлучила о изласку из арбитраже

Влада Хрватске и званично одлучила о изласку из арбитраже

0
ПОДИЈЕЛИ

Влада Хрватске донела је данас одлуку о изласку из процеса арбитраже, након што је тај закључак једногласно подржао Хрватски сабор.

slovenija-hrvatska-zastava

Министарка спољних и европских послова Весна Пусић је на седници владе још једном нагласила да није битна само чињеница да је словеначки арбитар био пристрасан него и да је стављао документе у спис предмета због чега је цео процес контаминиран.

„Тиме наравно не престаје и наша жеља и обавеза да тражимо начин на који ћемо решити питање границе са Словенијом, али овај конкретни поступак је превише компромитован да би у њему Хрватска могла да тражи решење“, рекла је Пусићева, пренели су хрватски медији.

Након тога је премијер Зоран Милановић позвао владу да се изјасни, рекавши: „Хвала. Мислим да је све јасно. Ко је за?“.

Одлуку о изласку из арбитражног поступка о граници са Словенијом у Пиранском заливу влада је донела упркос јасној поруци Европске комисије да ће Арбитражни суд наставити да ради након што је Љубљана предложила новог судију.

Иначе, премијер Милановић је на седници Сабора рекао да Хрватска има решено питање границе само са Мађарском, а познаваоци прилика упозоравају да би због одлуке о изласку из арбитраже о граничном спору са Словенијом, Хрватска могла бити изолована од међународне заједницe.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here