Насловна Насловна Влада Црне Горе темпира изборе за мај идуће године

Влада Црне Горе темпира изборе за мај идуће године

3
ПОДИЈЕЛИ

milutin-djukanovic 01

Константне опструкције власти, које се огледају у одсуству примјене изборног законодавства довеле су Црну Гору у политичку нестабилност и у ситуацију да се не могу организовати слободни и фер избори, оцијенио је посланик Демократског фронта Милутин Ђукановић.

Он је рекао да Црна Гора данас нема изборни систем и избори не могу да буду одржани, јер власт није поштовала закон по питању имплементације изборне регулативе.

Министарство унутрашњих послова најавило је да ће опрема за електронску идентификацију бирача бити комплетирана тек почетком идуће године, која ће бити изборна. Ова законска обавеза требало је да буде много раније испоштована али је уговор о набавци опреме и изради софтвера за електронску идентификацију бирача на гласачким мјестима тек недавно потписан.

Ђукановић сматра да Влада Црне Горе раније није жељела да одобри буџетска средства за набавку опреме за електронску идентификацију бирача, тврдећи да нема новца.

Док су истовремено плаћали енормне гаранције за фирме које ће касније постати њихове. Очигледно је да Владу изборни систем није интересовао. Све ово показује да се актуелној власти, односно Демократској партији социјалиста више не може дозволити да организује изборе. Наша је обавеза да позовемо грађане на протесте како бисмо се изборили за фер изборе“, нагласио је Ђукановић за „Дан”.

Како је подвукао, ДПС је злоупотребљавао државне органе у партијске сврхе али да нико од налогодаваца за то није одговарао иако је јасно да се све ради по налогу врха те странке.

Њима се више не може вјеровати, морамо се изборити за слободне изборе а то је са овом влашћу очигледно могуће једино путем протеста“, закључио је Ђукановић.

3 КОМЕНТАРИ

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here