Насловна Политика Влада Црне Горе неће да одреди границу за мањинске савјете

Влада Црне Горе неће да одреди границу за мањинске савјете

2
ПОДИЈЕЛИ

Fond za manjine

Влада Црне Горе одбила је амандман посланика Демократског фронта којим је тражено да се законом дефинише да право на формирање мањинских савјета имају националне заједнице које чине до 15 одсто укупног становништва Црне Горе.

Такав предлог су у форми амандмана на предлог измјена Закона о мањинским правима и слободама доставили Славен Радуновић, Предраг Булатовић и Милутин Ђукановић.

У мишљењу Министарства за људска и мањинска права, које је Влада прихватила, тврди се да одређивање ко представља мањински народ и другу мањинску националну заједницу, а ко већински народ у Црној Гори, предлогом закона о измјенама и допунама Закона о мањинским правима и слободама, не би било у сагласности са Уставом Црне Горе.

Сматрамо да би ограничавање остваривања и уживања посебних мањинских права и слобода зајемчених Уставом Црне Горе на оне мањинске народе и друге мањинске националне заједнице, којих има до 15 одсто укупног становништва представљало дискриминацију припадника мањинског народа и других мањинских националних заједница којих има више од тог процента, а који желе да користе права и слободе, која представљају корпус посебних мањинских права“, наводи се у документу.

2 КОМЕНТАРИ

  1. 0
    0

    Samo neka oni i dalje grade svoju „kulu od karata“! Biće im jako stabilna država sa manjinom koja pokriva 90% vlasti! Doći će račun na naplatu! Dovoljno je samo vidjeti BiH, BJRM, pa čak i tzv. „Kosovo“! Živi bili pa vidjeli!

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here