Насловна Друштво Влада Чиргићевом факултету даје још 100.000 евра за плате

Влада Чиргићевом факултету даје још 100.000 евра за плате

2
ПОДИЈЕЛИ

adnan_cirgic

Министарство просвјете затражило је од Владе дозволу да преусмјери 100.000 евра из свог буџета Факултету за црногорски језик и књижевност са Цетиња, којем недостаје новца за исплату зарада за 2015. годину.

У образложењу захтјева наведено је да предлог буџета Факултета за црногорски језик, чији је декан Аднан Чиргић, за текућу годину није усвојен иако је предложен са реалним процјенама.

Из ресора просвјете истичу да је број запослених на том факултету повећан у односу на ранији Институт за црногорски језик, због чега су потребна већа средства за плате.

2 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Ovo je kao da čovjek gleda neki crtani film! Duško Dugouško, Patak Dača, Cica Maca, Brzi Gonzales, sve bi njih mogao zamisliti kao „profesore“ na ovom „falkutetu“! Greška je potpuno namjerna! Možda je to na ovom „novogovoru“ i pravilno, ko zna?

  • 0
   0

   Stvarno ti je mozak i razmišljanje na nivou zamorca! Ako ti ne poštuješ, odnosno iz petnih žila mrziš Crnu Goru, želio bi da je svi ne poštuju i mrze! E to ne može. Crna Gora mora i treba da ima svoj fakultet na kojem će crnogorski jezik predavat Crnogorci ma koje vjere ili ateisti ali da su Crnogorci. Po tvom zamoračkom mišljenju Crnogorac može bit samo hrišćanin, a zaboravljaš da je CG sekularna država (nije Sekulina) i da to nije bogoslovski fakultet! Toliko o toj tvojoj dosetki o crtanim junacima U stvari ti bi mogao bit svaki od njih! I ovo je potpuno namjerno, dako se makar malo uljudiš i napišeš koji gođ komentar bez ujedanja, zajedljivosti i vrijeđanja jer time nikad nećeš postić ono što bi ti žarko želio a to je da mi Crnogorci ne volimo naše no umjesto toga da volimo vaše!

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here