Насловна Друштво Вјештак: Могуће да је САЈ бацио шок бомбу у аутомобил Мартиновића

Вјештак: Могуће да је САЈ бацио шок бомбу у аутомобил Мартиновића

1
ПОДИЈЕЛИ

Вјештак Форензичког центра у Даниловграду Светлана Ђукић рекла је јуче да је теоретски могуће да је неко од 55 припадника Специјалне антитерористичке јединице активирао шок бомбу бачену у аутомобил Милорада Мија Мартиновића, а да није оставио биолошки траг, преносе „Вијести“.

Као и њихове колеге раније, јуче је седам саслушаних припадника САЈ-а такође тврдило да не знају ко је тукао Мартиновића 24. октобра прошле године, након полицијског разбијања протеста Демократског фронта.

Ђукић је јуче навела да се припадници САЈ-а могу искључити као донори биолошког материјала утврђеног на кашики бомбе, али да постоји теоретска могућност да су је држали у рукама, уколико су користили рукавице.

Вјештак машинске струке Миодраг Вукчевић тврди да је поправка Мартиновићевог возила коштала скоро 42.000 евра, док је вјештак Горан Чарапић навео да је штета на возилу 16.500 евра.

Вукчевић је штету утврдио обилазећи возило, док је Чарапић то урадио на основу записника о увиђају. Чарапић је објашњавао да је вриједност возила 24.200 евра, те да штета не може бити дупло већа од вриједности самог возила.

На снимку се види да се ради о линчу на Мартоновића и да је у његовом пребијању учестовало најмање 20 особа, за сада се суди само двојици сајоваца Горану Зејаку и Бору Гргуровићу који су сами признали кривицу. Они су у одбранама рекли да су само радили свој посао када су тукли Мартиновића, али и да им је жао због повреда које је задобио.

Њихово признање доведено је у сумњу још прошле године када су из Центра за истраживачко новинарство (ЦИН-ЦГ) саопштили да је Гргуровић новац за куповину стана добио као награду што је са колегом Гораном Зејаком преузео кривицу за звјерско поступање више од 20 сајоваца над Мартиновићем.

Суђење се наставља 9.новембра.

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here