Насловна Друштво Вјештак: Министар недужан за убиство у покушају, дјевојчица је крива

Вјештак: Министар недужан за убиство у покушају, дјевојчица је крива

3
ПОДИЈЕЛИ

Возило бившег министра пољопривреде Петра Ивановића било је заустављено и дјевојчица је налетјела на његов аутомобил, па је она крива због саобраћајке прије шест година – то је закључак вјештака Машинског факултета у експертизи коју су урадили Сретен Симовић, Зоран Миљанић и Тијана Иванишевић, након што се два вјештака саобраћајне струке раније нијесу могла усагласити око налаза, преносе „Вијести“.

„Дошло је до налијетања пјешакиње на заустављено возило… пропуст је на страни пјешакиње,“ закључио је Симовић.

Подсјетимо, 2010. године бивши министар је колима ударио А.Б. која је била лакше повријеђена. Вјештак Горан Чарапић раније је био категоричан да је Ивановић возилом у покрету ударио дјевојчицу на пјешачком прелазу, док је вјештак Дарко Савићевић тврдио да се не може са сигурношћу утврдити да ли је до удара дошло на пјешачком прелазу и оставио могућност да је дјевојчица налетјела на заустављено возило. Министар је такође тврдио да возило није било у покрету и да је дјевојчица прије пјешачког прелаза натрчала на њега.

Дјевојчица није позвана да свједочи

Док је мишљење бившег министра усвојено, који тврди наравно да није крив, о цијелом догађају није позвана да свједочи и дјевојчица. Судија Горан Ђуковић одлучио је да не саслушава у поступку, јер наводно ни њу, ни родитеље нијесу могли пронаћи на доступној адреси.

Ма колико нелогично звучало, нови вјештаци су закључили да је за удес криво дијете.

Симовић је, како наводе „Вијести“, на јучерашњем суђењу објашњавао да би у случају другачијег исхода морао остати траг контакта са возилом, да би дјевојчица била одбачена унапријед у смјеру кретања возила и да би приликом њеног падања морало доћи до огреботина или огуљотина, чије непостојање је, како је казао, констатовао и вјештак медицинске струке.

Павличић: Налаз нелогичан

Тужитељка Биљана Павличић приговорила је налазу, наводећи да је то нелогично:

„Јер из списа предмета произлази да је дјевојчица прелазила коловоз, да није ишла у сусрет возилу и да се налазила испред чеоног лијевог дијела возила. Из скице, односно зауставне позиције возила окривљеног се види и да возило није завршило радњу коју је започео, радњу обилажења возилом”.

Према оптужби Иановић се није возилом зауставио на пјешачком прелазу како би пропустио дјевојчицу, усљед чега је ударио лијевом бочном страном аутомобила. Првостепеном пресудом из јула 2014. године, Ивановић је ослобођен оптужби, али је Виши суд укинуо ту одлуку.

Давање завршних ријечи у поступку заказано је за 20. јануар.

 

 

3 КОМЕНТАРИ

  1. 0
    0

    samo polako bice i drugoh istraga,niko od njih vise ne spava mirno,svi ce da pjevaju kao belel lale ,samo polako!Niko nije utekao od suda Bozjeg a zemaljski ce ih isto,stignuti ,dvostruki strah,za grijeh njih nije stalo,dokle?

  2. 0
    0

    Čitam i ne vjerujem… Da nije žalosno bilo bi smiješno… Djevojčica izašla iz kuće, da bi tek tako legla pod kola ministra Ivanovića… Sramota!

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here