Насловна Поглед Вјерујем!

Вјерујем!

3
ПОДИЈЕЛИ

Вјерујем, цијењени Суде, да не сматраш људе за луде. Вјерујем да свима судиш поштено, и да знаш ко је власт, а шта је част. Вјерујем да ћеш бити свог народа праведан бранилац, и да никада нећеш радити за крвав новац.

Вјерујем, драга Државо, да нам нећеш одузети на живот право. Да знаш шта је стид и да нам нећеш одузети вид. Вјерујем да неће зли људи и прича лоша опет убијати Његоша, јер ђе је јунак гори од издајника. Први се борио и прије и послије, други издао и тада и сада.

Вјерујем, цијењена Главо, да нећеш одузети мајкама право на мало слободе. Вјерујем да ћеш знати дати онима којима је најпотребније. Вјерујем да ни дјеца неће осјетити шта је беспарица, јер ипак плач је плач, али мач је мач.

Вјерујем умна Школо, да учиш друге по својој савјести, а не по налогу власти. Вјерујем да знање нема цијену, јер ћук је ћук, а Вук је Вук.

Вјерујем, гледана Телевизијо, да наше право да знамо све, није злоупотријебљено. Вјерујем да си се завјетовала истини, а не лажи и обмани.

Вјерујем, цијењено Здравство, да ни за тебе није касно. Вјерујем да своје племенито знање нећеш продати ни за какве паре. Да мито и корупција изричито нису твоја опција, јер неиспуњена заклетва, постаје клетва.

Вјерујем и теби, драги наРоде, да не дозвољаваш да те воде сви они што су кренули Ниђе. Да ти говоре о срећи, они што ти никада ништа лијепо нијесу знали рећи. Јер мир је мир, али хир је хир.

Вјерујем да сви знате која је ово пјесма, зато Вас лијепо молим, не ломите ми багрење. А ни кости.

Аутор: Ина Пламенац 

ПОДИЈЕЛИ

3 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Dobro ti je ovo Ina, odlično!
  Još i nijesi ti ina, Prva si.
  Plamenac si ti Ina, plamena!
  Jer, i kad je mir, pametan ne spava na oba uha.
  … Da mu ne polome bagrenje!

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here