Насловна Политика Вјерска коалиција партнера ,,Свако дијете треба породицу“

Вјерска коалиција партнера ,,Свако дијете треба породицу“

0
ПОДИЈЕЛИ

unicef_logo-1024x791

Према ријечима Бенџамина Перкса, шефа представништва УНИЦЕФ-а, вјерски лидери из Црне Горе показали су разумијевање и посвећеност за развијање и унапрјеђење хранитељства, додајући да је сигуран да ће њихова подршка допринијети да се у тој области ствари значајно унаприједе.

Перкс је током седмице имао састанке са предсједником Јеврејске заједнице у Црној Гори Јашом Алфандаријем, барским надбискупом Зефом Гашијем, реисом Исламске заједнице у Црној Гори Рифатом Фејзићем и митрополитом Српске православне цркве Амфилохијем.

,,Током састанака са њима, импресионирала ме топлина, разумијевање и посвећеност коју су показали. Сигуран сам да ће њихова подршка хранитељству значајно допринијети остваривању позитивних промјена у животима дјеце Црне Горе која су без родитељског старања”, преноси агенција Мина.

Основно људско право сваког дјетета – одрастање у породици

,,Да би остварили ово право за свако дијете у Црној Гори, стварамо коалицију партнера који подржавају кампању Свако дијете треба породицу” , навео је он.

Перкс је подсјетио да коалиција укључује Владу, међународну заједницу, невладин сектор, медије, приватни сектор, ,,а одсада и представнике вјерских заједница”.

,,Као утицајне особе, вјерски лидери могу помоћи да се повећа број хранитеља уземљи”, сматра он.

Како је Перкс раније оцијенио, вјерски лидери су утицајне фигуре широм свијета. ,,Из тог разлога, одлучили смо да их позовемо да се придруже овој кампањи која промовише право сваког дјетета да живи у безбједном и топлом породичном окружењу”.

,,Уз њихову подршку, наш циљ је да повећамо број хранитеља у земљи и смањимо број дјеце која одрастају у институцијама”, казао је он.

 

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here