Насловна Политика Висок одзив српских бирача обезбједиће опстанак Срба на Космету

Висок одзив српских бирача обезбједиће опстанак Срба на Космету

0
ПОДИЈЕЛИ

vucic

Државни врх Србије позвао је данас српску заједницу на Косову и Метохији да изађе на изборе 3. новембра и изабере српске градоначелнике и српске одборнике, јер је сваки други резултат ,,пораз и довођење Албанаца на власт у средини у којој никада нису живели“.
У обраћању народу изјавили су да ће само висок одзив, јединствен наступ и подршка државној политици обезбедити опстанак Срба на Косову и Метохији.

,,Треба да будемо свесни да се неизласком на изборе показује жеља да се без Србије решава проблем Косова и Метохије, што је не само етички и политички неприхватљиво, већ и лишено изгледа на успех“, поручили су премијер Ивица Дачић, вицепремијер Александар Вучић и председник Томислав Николић.

Они су истакли да су лоше последице, које би проистекле из пораза на изборима, немерљиве, а да су они који би се томе радовали ,,лоши људи, без обзира на то да ли су Албанци или Срби“.
,,Зато апелујемо на све вас који сте се пријавили за изборе да у недељу, 3. новембра 2013. године, изађете на гласачка места, без обзира на то што сви они који су желели да гласају неће моћи да остваре то своје право. Само висок одзив, јединствен наступ и подршка државној политици, обезбедиће опстанак Срба на Косову и Метохији“, наведено је у обраћању спским бирачима на КиМ.

,,Ваша Србија вас зове“, наглашава се и додаје да Србија жели да помогне да са својом децом живе у својој кући, на својој имовини, сигурно и са надом у очима.

,,Немојте да погрешите, ту грешку никада не бисмо могли да исправимо. Будите одговорни пред својим потомцима. Живела Србија!“, ппоручио је државни врх.
Како преноси Танјуг, државно руководство Србије постигло је да читав свет призна заједницу српских општина као кров под којим ће се окупити косметски Срби и други који Републику Србију признају за своју државу и као дом у који могу да се врате сви расељени који желе.
,,Све то ћемо постићи ако изаберемо српске градоначелнике и српске одборнике и оформимо српске општине. Сваки други резултат је пораз и довођење Албанаца на власт у средини у којој никада нису живели“, истиче државни врх.

Државно руководство је, наводи се, вођено интересима Републике и њених грађана, очувало неопходно јединство, мада је суочено са опструкцијама и подметањима које долазе из Приштине, а којима на руку иде и деловање мањег дела политичке јавности из Београда.
,,Свесни да Срби никада у историји нису могли да постигну било какав резултат ако су били подељени, сви најважнији политички субјекти и функционери, забринути над судбином преосталих Срба и других неалбанаца на Косову и Метохији, ујединили су се око идеје сабирања и окупљања, око стварања Заједнице српских општина на Косову и Метохији“.

„Злоупотребе везане за бирачки списак, ускраћивање права гласа интерно расељеним лицима, подметање формулара и изборног материјала с парадржавним обележјима само су део дугачке листе потеза који су учињени са намером да избори не успеју и да Заједница српских општина не заживи“, наводи се у саопштењу које је пренијела агенција Танјуг.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here