Насловна Друштво Виртуелни музеј Николе Тесле поводом Дана науке

Виртуелни музеј Николе Тесле поводом Дана науке

0
ПОДИЈЕЛИ

Удружење Тесла Глобал Форум и Телеком Србија представили су Виртуелни музеј Николе Тесле, јединствени интернет портал посвећен познатом српском научнику и проналазачу, саопштио је данас Телеком Србија.

nikola-tesla

Оно по чему се тај виртуелни музеј разликује од осталих форума, институција и музеја који се баве ликом и делом овог великана, јесте провереност и тачност свих података о Тесли и ексклузивни садржаји о његовим радовима који уједно откривају и његову мировну, еколошку и филантропску мисао која је често недовољно изучавана и истицана.

Директорка Сектора за ПР Телекома Србија Марија Бошковић оценила је јуче да је сарадња са Тесла Глобал Форумом пружила Телекому Србија још једну прилику да настави да популаризује науку у земљи.

„После Виртуелног музеја Михајла Пупина, желели смо да се одужимо још једном научнику без којег савремени свет телекомуникација не би постојао, рекла је Бошковић.

Виртуелни музеј Николе Тесле конципиран је као свеобухватни водич кроз Теслин живот и наслеђе, а на тој јединственој онлајн платформи приказана је и Теслина мрежа, као преглед свих удружења широм света која се баве његовим делом.

„Визионарска идеја Телекома Србија да иницира први виртуелни музеј посвећен Николи Тесли веома је оригинална и представља одговор на растућу потребу за једноставним, занимљивим и поучним начином да се на једном месту нађе све најважније о Тесли“, рекла је Јелена Милосављевић, извршна директорка научног форума Тесла Глобал Форум.

Она је додала да садржински, портал представља детаљан водич кроз живот и дело корифеја електротехнике, али и активности широм света које су посвећене Тесли.

„Виртуелни музеј је само први корак израде Теслине личне карте који треба тек да се настави, јер је његово наслеђе грандиозно и подразумева велику одговорност за свакога ко се одлучи да систематизује тако обимну и вредну баштину“, изјавила је Милосављевић.

Премијерно, у оквиру Виртуелног музеја представљен је и престижни међународни зборник „Никола Тесла – пут мира“, који указује на Теслино становиште да иноватор увек мора да се води визијом вишег идеала и да би изуми требало да служе на добробит човечанства.

Музеј се може посетити на интернет адреси www.tesla.org.rs http://www.tesla.org.rs, а карактерише га приступачан језик, једноставна навигација и елегантан дизајн.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here