Насловна Мозаик Вимблдон: Новак на Централном, Александра на ’двојци’

Вимблдон: Новак на Централном, Александра на ’двојци’

0
ПОДИЈЕЛИ

Петог дана Вимблдона на терену ће се наћи троје српских тенисера – Новак Ђоковић и Александра Крунић у синглу, односно Ненад Зимоњић у миксу.

NOVAK Djokovic

Ђоковић, који брани титулу на другом Грен слему сезоне, игра са Аустралијанцем Бернардом Томићем други меч на Централном терену.

Програм на највећем терену комплекса Свеенглеског клуба у Лондону од 14 часова отварају Бугарин Григор Димитров и Ришар Гаске из Француске, што значи да би Ђоковић и Томић могли да се нађу на терену око 16.

Ђоковићу и Томићу ће то бити четврти међусобни сусрет, а сва три до сада је добио српски тенисер.

После њих двојице на Централни терен ће изаћи најбоља тенисерка света Серена Вилијамс и миљеница домаће публике Хедер Вотсон. После играња на мањим теренима, Александра је коначно добила прилику да заигра на већој сцени на Вимблдону. Њу у петак очекује сусрет са петоструком освајачицом Вимблдона Венус Вилијамс, а њихов први сусрет је трећи на Терену 2.

aleksandra krunic

На том терену први меч од 13.15 играју Аустралијанац Ник Кирјос и Милош Раонић из Канаде, а потом ће на њега изаћи Американка Слоун Стивенс и Луције Шафаржова из Чешке. То уједно значи да би Крунићева и старија од сестара Вилијамс могле на терену да се нађу око 17 часова.

На Терену 1 програм почиње у 14 часова, а отварају га освајач Ролан Гароса и Фернандо Вердаско из Шпаније. Потом следи дуел Рускиње Марије Шарапове и Ирина-Камелије Бегу из Румуније, а последњи сусрет у петак на њему ће одиграти хрватски тенисер Марин Чилић и Американац Џон Изнер.

Дан пошто је успешно започео такмичење у дублу, Зимоњића очекује први меч у миксу. Његова партнерка биће Аустралијанка Јармила Гајдошова, а њихови први ривали су Крис Гучионе из Аустралије и Словенка Андреја Клепач. Тај меч је трећи на Терену 6, на којем први дуел почије у 13.15.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here