Насловна Политика „Вијести“ поново у дугу до гуше

„Вијести“ поново у дугу до гуше

2
ПОДИЈЕЛИ

tv-vijesti

Дејли прес и ТВ Вијести поново не измирују обавезе према држави по основу пореза и доприноса и од октобра прошле године, од увођења репрограма до данас, направили су стотине хиљада евра дуга, пишу Дневне новине.

Лист наводи да је пословање медијског концерна Вијести годинама обавијено плаштом тајни, а, како се додаје, ни тужилаштво се није прославило у истрази о пословању и незаконитим радњама у овој медијској кући.

Још је бивша тужитељка Ранка Чарапић саопштила да су покренули истрагу о приватизацији Вијести, касније је њен насљедник Веселин Вучковић најавио финансијске истраге и одузимање имовине.

Прошле године контрола пореских инспектора показала је да је дуг ТВ Вијести и Дејли преса, за порезе и доприносе, премашио 600.000 евра. Та информација, која се прво појавила у дневном листу Побједа, такође је објављена као незваничан податак, да би се касније потврдила као тачна.

Држава је репрограмирала дуг ТВ Вијести, дозволила плаћање у 12 једнаких рата, а како ова медијска кућа није могла редовно да измирује, увела стечај. Врло брзо је одлука о стечају повучена, јер су пронађене паре и уплаћен тадашњи дуг.

Обавезе ТВ Вијести према повјериоцима, према званичним подацима привременог стечајног управника Саше Зејака, износе 4.492.154 евра, а укупан њихов губитак је 8.457.729 евра.

2 КОМЕНТАРИ

  1. 0
    0

    Neka NATO malo „odriješi kesu“, zadužili su ih! Nikad ne treba gubiti iz vida da su kolumnisti, analitičari i novinari ovog medija uvijek po pitanju promocije NATO-a, antiruske i antisrpske propagande,“genocida“ u Srebrenici, tzv.“države Kosovo“ i njenih „lidera“, promocije raznoraznih sekti, na istom „zadatku“ sa vlastima i među nema nikakvih nesporazuma! Razlike nastaju samo oko „podjele plijena“, tj. kako će „gazda“ raspodijeliti „nadnice“!

  2. 0
    0

    Па то су вам дојучерашњи савезници и узданице, због њих сте разапињасли све Србе који су вам истину о Мишку и Другој фамељији говорили.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here