Насловна Политика Вијеће за националну безбједност: Приоритет зауставити вјерски радикализам

Вијеће за националну безбједност: Приоритет зауставити вјерски радикализам

1
ПОДИЈЕЛИ

Супротстављање безбједносним изазовима које имплицира феномен вјерски мотивисаног радикализма један је од приоритета у раду државних органа који, кроз осмишљен и свеобухватан приступ, у складу са својим надлежностима, самостално и у сарадњи са другим органима, дјелују на плану супротстављања безбједносним изазовима и пријетњама од вјерског радикализма, поручено је на данасњој сједници Вијећа за националну безбједност.vijece za nacionalnu beybjednost

Вијеће за националну безбједност на данашњој сједници, којом је предсједавао предсједник Владе и предсједник Вијећа Мило Ђукановић, разматрало је актуелне безбједносне прилике у контексту најновијих дешавања у региону и капацитета обавјештајно-безбједносног сектора, са аспекта одговора на пријетње од вјерског радикализма и пресјеком стања јединица за интервенцију, приоритетима набавке неопходне и недостајуће опреме и предлогом мјера за поступање надлежних државних органа и институција.

Сједници Вијећа су по позиву присуствовали Врховни државни тужилац, министар просвјете и министар за људска и мањинска права.

Вијеће је разматрало и друга питања из своје надлежности.

1 КОМЕНТАР

  1. 0
    0

    Tačno je. Mitropolit je još poodavno rekao da je najveća prijetnja za Crnu Goru brozomora i poturčenjaštvo? Tada ste svi osudili tu izjavu a sad vi ističete, doduše samo pola mitropolitovog, tj samo poturčenjaštvo je opasno a brozomora je zaboravljena!

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here