Насловна Друштво Видовданска Литија 2015. – манастир Св. Јустина Ћелијског (ВИДЕО)

Видовданска Литија 2015. – манастир Св. Јустина Ћелијског (ВИДЕО)

0
ПОДИЈЕЛИ

У организацији СНО „Срби на окуп“, а по благослову надлежног епископа Епархије рашко – призренске у егзилу, владике Артемија, по пети пут Видовдан је обележен у манастиру Светог Јустина Ћелијског у Барајеву а претходила је свечана литија која је прошла од центра Београда ка месту обележавања стазом дугом 35 километара.

Vidovdanska Litija 2015

Председник Организационог одбора свечане Видовданске литије, др Снежана Антонијевић, у изјави за КМ Новине нагласила је изузетну важност свечаног обележавања Видовдана.

Битно је из два разлога. Прво, обележавање Видовдана као националног празника јер је то дан када су Срби одлучили ком царству припадају. А други разлог је забрана боравка нашег епископа, владике Артемија као и верног монаштва на Косову и Метохији, па ми исто то што смо раније организовали од Грачанице до Газиместана сада организујемо од трга (центра Београда) до манастира светог Јустна Ћелијског (Барајево). Дакле битно је и са духовне а и са националне стране„, рекла је Антонијевићева.

Број учесника свечане Видовданске литије из године у годину приметно расте па је тако ово била најмасовнија литија од када је почела да се одржава силом прилика, у Београду, након незаконитог прогона епископа Артемија са Косова и Метохије.

 

 

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here