Насловна Друштво Видмар због болова није причао о пуцњави

Видмар због болова није причао о пуцњави

1
ПОДИЈЕЛИ

Подгоричанин Немања Видмар, није јуче тужиоцу рекао ко га је упуцао у ватреном обрачуну који се 30. јуна догодио у кафићу “Рајска птица”.

VIDMAR

Он, према ријечима његовог адвоката, није био здравствено способан да прича о пуцњави.

У истом обрачуну убијен је Лука Милић, а за то убиство осумњичен је Видмар.

Тужитељка Сања Јовићевић, која је јуче у Клиничком центру покушала да саслуша Видмара, одредила му је задржавање.

“Рекао је тужитељки да се неће бранити ћутањем, већ да ће изнијети одбрану и испричати сваки детаљ… Није то данас могао да уради. Имао је тешку операцију и још тешко комуницира. Док прича прави болне гримасе, још не може да сједи”, казао је правни заступник осумњиченога, адвокат Зоран Пиперовић. Додао је да се и тужитељка увјерила у лоше здравствено стање Видмара и најавила да ће га саслушати за пар дана, чим то буде дозвољавало његово здравствено стање.

Он тврди да ће Видмар пред тужитељком испричати истину о крвавом обрачуну.

“Савјетовао сам му да се брани истином и исприча све што зна…”, казао је Пиперовић.

Према наводима кривичне пријаве, Видмар се терети за убиство Милића и недозвољено држање оружја.

Њему је стављено на терет да је у правцу покојног Милића испалио неколико хитаца из револвера “магнум 357”.

Осумњиченог за убиство годину старијег Милића, данас би требао да саслуша и истражни судија који ће одлучити о тужитељкином предлогу за одређивање притвора.

Видмарев исказ требало би истражитељима да помогне да у потпуности расвијетле све детаље ватреног обрачуна.Полицији је још непознаница ко је те ноћи, осим Видмара, потегнуо оружје.

Милић је прије убиства сједио у друштву Дражена Боричића и Момчила Мојашевића. Обојица су саслушани исте ноћи, а инспектори су им скинули парафинске рукавице, како би се утврдило да ли на њиховим рукама има барутних честица.

Инспектори још чекају да им из Форензичког центра стигну резултати тог вјештачења.

Мојашевић је “Вијестима” раније испричао да Видмар није био са њима у друштву, већ да је дошао из мрака и са леђа запуцао на Луку Милића. Мојашевић тврди да он, ни Дражен Боричић, нијесу узвратили ватром након што је Видмар запуцао.

“Када је Милић пао, онда му је пуцао у главу и ноге. Молио сам га да престане, говорио ‘Не, бог те убио’, али узалуд… Онда је побјегао”, тврдио је Мојашевић.

1 КОМЕНТАР

  1. 0
    0

    Ajde budite malo pravi novinari pa saznajte da li su zrna i kalibri kojim je jedan od učesnika ubijen a drugi ranjen isti i da li su ispaljeni iz istog oružja. Tek tada bi se znalo da li je ovaj maloumnik koji voli da puca u ljude sam sebe ranio poslije počinjenog ubistva ili mu je neko „uzvratio vatrom“.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here