Насловна Политика „Ветерани“ ОВК траже уклањање потпорног зида у сјеверном дијелу Косовске Митровице

„Ветерани“ ОВК траже уклањање потпорног зида у сјеверном дијелу Косовске Митровице

0
ПОДИЈЕЛИ

Данас су тзв. ветерани терористичке организације ОВК одржали протест на јужној страни главног ибарског моста у Косовској Митровици и захтијевали уклањање потпорног зида који је изграђен у сјеверном дијелу града.

Тзв. ветерани су се на главном Ибарском мосту у Косовској Митровици окупили око 11 сати гдје их је, како преноси „Танјуг“ зауставила тзв. косовска полиција. Они су и поред тога, у групама, током трајања протеста прелазили мост како би видјели потпорни зид.

Колико је Косовска Митровица сигурна за Србе и са постојећим зидом може се видјети и из јучерашњег примјера, када је око 21 час бачена бомба у двориште породичне куће у којој живи шесточлана српска породица док су се сво четворо дјеце налазили у кући. 

Подсјетимо, потпорни зид у сјеверном дијелу Митровице изграђен је у склопу ревитализације главне градске улице у овом граду, а радови се обављају у склопу ревитализације главног Ибарског моста и бриселског договора о слободи кретања.

Мустафа позвао на уклањање зида

Тзв. премијер тзв. Косова Иса Мустафа позвао је данас Европску унију да утиче на Србе да сруше зид изграђен у близини Ибарског моста у Сјеверној Митровици јер наводно „због тог зида све теме које се тичу европских интеграција Косова остају у сјенци“, преноси „Танјуг“.

Мустафа није ништа рекао о непостојању било какве сигурности за српске грађане који већ другу деценију живе без основих људских права и слобода.

„Несхватљиво је да ми шест година водимо преговоре са Србијом у Бриселу о нормализацији односа, а једног дана се створи зид који није само симболичан, већ је реалност жеље и инсистирања Србије и Срба за подјелом Косова“, казао је Мустафа и додао: „Српске структуре морају да напусте територију Косова“. 

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here