Насловна Политика Вешовић, Мугоша и Ивановић кандидати ДПС-а за градоначелника Подгорице?

Вешовић, Мугоша и Ивановић кандидати ДПС-а за градоначелника Подгорице?

2
ПОДИЈЕЛИ

Замјеник градоначелника Главног града Часлав Вешовић, директор Пореске управе Миомир М. Мугоша и бивши министар пољопривреде Петар Ивановић, могући су кандидати ДПС-а за градоначелника Подгорице, сазнаје Портал Аналитика из више извора блиских врху највеће чланице владајуће коалиције.

Подгорицу очекују локални избори на прољеће, а као и увијек, представљају важан полигон за одмјеравање политичких снага у држави.

Аналитика наводи да партијски органи ДПС-а нијесу још покренули процедуру за бирање могућих кандидата за градоначелника Подгорице, па су информације из текста незваничне. Извори медија кажу да није немогуће да актуелни градоначелник Славољуб Стијеповић добије шансу за нови мандат, али да ће коначну одлуку донијети предсједник партије и координатор за Подгорицу Мило Ђукановић.

„Ђукановић веома цијени Стијеповића нарочито његово залагање као бившег министра просвјете, тако да опција шансе за нови мандата актуелном градоначелнику није искључена. Међутим, због прокламованог циља врха партије о подмлађивању кадра и новој енергији, вјерујем да је врху партија ближа идеја да се промовишу кандидати за нови тим на челу Главног града. Тиме би повећали шансе за успјех на изборима“, наводе наши саговорници.

Аналитика даље наводи да је Вешовић актуелни замјеник градоначелника, са богатим партијским искуством као портпарол ДПС-а и потпуно се уклапа у визију врха ДПС-а и предсједника Ђукановића.

Мугоша, према писању Аналитике, има значајно искуство рада у Главном граду као градски функционер, а у ДПС-у сматрају да добро обавља посао директора Пореске управе.

Ивановића у врху ДПС-а највише цијене због енергије и залагања које је показао док је обављао функцију министра пољопривреде.

Врх ДПС-а, према тврдњама саговорника Аналитике, замјера управи Главног града да је била медијски пасивна и да је релативно споро реализовала капиталне пројекте на територији Подгорице. Теорију о медијској пасивности поткрепљује податак да свега неколико процената грађана упозната са чињеницом да је Главни град направио три санитарне каде и да су у завршној фази енергетско-еколошки пројекти на којим би Подгорици позавидјели сви градови региона.

2 КОМЕНТАРИ

  1. 0
    0

    Зашто смењују Мига? Дајте му још времена да оствари своје обећање да од Подгорице направи Пари Сен Жермен!

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here