Насловна Друштво Венецуела признала да је грешком оборила цивилни авион

Венецуела признала да је грешком оборила цивилни авион

0
ПОДИЈЕЛИ

Венецуеланска војска потврдила је да је изнад Карипског мора оборила мали цивилни авион, за који је веровала да је преносио дрогу, а званичници са оближњег острва Аруба навели су да су у водама у које је летелица пала пронашли пакете кокаина.

avion

Министар одбране Венецуеле, Владимир Падрино, рекао је јуче да је авион ушао у ваздушни простор Венецуеле без дозволе и није одговорио на наређења да се одмах приземљи.

Он је додао да је авион летео из правца Централне Америке и да је оборен 25 наутичких миља од Арубе. Падрино није изнео никакве информације о онима који су били у авиону, обореном у четвртак. Власти Арубе, која припада Краљевини Холандији, рекле су да је летелица, регистрована у САД, пала у територијалне воде тог острва.

Главни тужилац Ерик Олтхоф рекао је јуче да је недалеко од места пада авиона пронађено 400 пакета кокаина, као и људски остаци, али је додао да је још рано да би се утврдило колико је људи било у летелици и ко су они били.

Венецуела је последњих година оборила бројне авионе за које је сумњала да преносе дрогу, углавном изнад западног дела земље. Та држава је главна транзитна зона за кокаин који долази из Колумбије, а намењен је тржиштима САД и Европе.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here