Насловна Друштво Вељовића саслушавају због малверзација

Вељовића саслушавају због малверзација

0
ПОДИЈЕЛИ

dusko-markovic-veselin-veljovic

Бивши шеф црногорске полиције Веселин Вељовић данас би требало да буде саслушан у тужилаштву, због наводне сумњиве расподјеле станова и новца из касе Синдиката Управе полиције.

Он је, према незваничним информацијама “Вијести”, у Основно државно тужилаштво позван као свједок.

Тужилаштво је током истраге о незаконитој расподјели 18 синдикалних станова, кривичне пријаве поднијело против некадашњег шефа Синдиката Управе полиције Душана Вратнице и још 24 синдикалаца.

Сви они су учествовах на сједници Главног одбора Синдиката на којој је, према тврдњама тужиоца, усвојена незаконита одлука о додјели 18 станова на Тушком путу.

Из Тужилаштва су раније саопштили да су поступали по кривичним пријавама полицајаца и да су прикупили доказе који указују на постојање основане сумње да су пријављени извршили кривично дјело несавјестан рад у служби.

Сви пријављени раније су саслушани, а неки од њих тврдили су да испаштају због договора које је Вељовић мимо њиховог знања правио са врхом Синдиката полиције.

На основу тога, према Вељовићевом налогу, а са допуштењем Вратнице, синдикалне станове добили су помоћник директора УП-а Никола Јањушевић, Зоран Радуловић, Радмило Стругар, Јовица Речевић, Петар Шестовић, Дарко Ћорац, Милан Ковачевић, Веско Дамјановић, Љиљана Николић, Илија Јањушевић, Драган Кликовац и Горан Јокић.

Вратница је наводно, мимо прописа, додијелио шест станова члановима предсједништва Синдиката Драгољубу Дедићу, Младену Шушкавчевићу, Љиљани Гогић, Баћу Баћовићу, Драгану Горовићу и Душку Јањушевићу.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here