Насловна Друштво Атина: Велики протести против „капитулације“ (ВИДЕО)

Атина: Велики протести против „капитулације“ (ВИДЕО)

0
ПОДИЈЕЛИ

Бројни грчки запосленици у државном сектору ступили су данас у штрајк како би протестовали против предложеног плана прихватања бројних мера штедње о којима ће се данас одржати дебата у грчком парламенту. У исто време протесте су најавили и грчки пензионери. Више хиљада људи изашло је данас на улице Атине позивајући на отказивање послушности Тројци. Демонстранти су носили велики транспарент на ком је писало: „Не политици ЕУ-а, ЕЦБ-а и ММФ-а“.

televizijski-kombi-atina

Према подацима локалне полиције, приближно 12.500 људи учествује у протесту против мера штедње на Тргу Синтагма. Учесници митинга бацили су неколико десетина молотовљевих коктела на полицију. Новинари са лица места јављају да полиција одговара сузавцем.

Један новинар рањен је у ногу током нереда на Тргу Синтагма у центру Атине, у близини парламента, преноси телевизија Скај.

Atina-protesti

Заменица грчког министра финансија, Надиа Валавани, данас је поднела оставку истичући да је договор са кредиторима „Грчка агонија“. Договор који је грчки премијер Алексис Ципрас у понедељак постигао са кредиторима Валавани је назвала „капитулацијом“.

Како пада ноћ, окупљени грађани кренули су у уништавање имовине и сукобе са полицијом.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here