Насловна Политика Велики обрти у шпијунском свијету?

Велики обрти у шпијунском свијету?

0
ПОДИЈЕЛИ

the lives of others PDVD_012

Прича око шпијунирања грађана путем интернета и мобилне телефоније, коју је спроводила америчка безбједноносна агенција (НСА), могла би да добије нови ток. Наиме, данашњи Гардијан преноси како су шпијунске агенције Њемачке, Француске, Шпаније и Шведске развиле технике за надгледање интернета и телефонског саобраћаја, све у сарадњи са Британијом. Лист се позива на документа бившег америчког обавештајца Едварда Сноудена, чији су документи и покренули цијелу причу.

Овакав ,,обрт ситуације“ могао би сад да доведе у непријатну ситуацију Њемачку и Шпанију, које су биле најоштрије у осуди САД-а (поготово Њемачка послије афере око прислушкивања телфона канцеларке Ангеле Меркел).

Као некога ко је имао водећу улогу у помагању око заобилажења закона о шпијунирању, наводи се британска обавештајна агенција Државни комуникациони штаб (GĆQ).Они су упутили друге земље у могућност масовног праћења интернет и телефонског саобраћаја путем оптичких канала.

Гардијан даље наводи да је GĆQ тијесно сарађивао са њемачким БНД-ом, француским ДГСЕ-ом, шпанским ЦНИ-ем, као и шведском обавештајном службом.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here