Насловна Политика Велика Британија: Данас почиње предизборна кампања

Велика Британија: Данас почиње предизборна кампања

0
ПОДИЈЕЛИ

По последњим анкетама, лабуристи и конзерватици би добили по око 34 одсто гласова, док би на треће мјесто доссла антиевропска странка УКИП са око осам осто. Та странка је побједила на изборима за Европски парламент 2014. године

kameron 23

У Великој Британији распуштањем парламента званично данас почиње предизборна кампања за посланичке изборе заказане за седми мај.

Неколико хиљада волонтера ангажовано је у кампањи пред изборе чији је исход неизвјестан пошто су владајући конзервативци и лабуристи готово једнаки по истраживањима јавног мњења.

Телевизијска дебата лидера седам британских странака заказана је за други април.

Непопуларни премијер Дејвид Камерон недавно је у борби за гласове заоштрио реторику тврдњом да је изборна кампања „на ивици ножа“.

„Ово нису било какви избори. Ово су избори високог ризика. Ово су избори на ивици ножа и може се само пресјећи на два дјела: или конзервативци, или лабуристи. Велика Британија ће или напредовати, или ће се вратити уназад“, оцјенио је Камерон.

Лидер Лабуристиццке странке и бивши премијер Ед Милибанд предизборну кампању почео је обећањем да ће сачувати државну здравствену службу која има финансијске проблеме.

По последњим анкетама, лабуристи и конзерватици би добили по око 34 одсто гласова, док би на треће мјесто дошла антиевропска странка УКИП са око осам осто. Та странка је побједила на изборима за Европски парламент 2014. године.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here