Насловна Друштво Вехабија у стану крио арсенал оружја

Вехабија у стану крио арсенал оружја

0
ПОДИЈЕЛИ

arsenal1

Темим Мушић, у чијем је стану у Сарајеву полиција пронашла арсенал оружја, припадник је вехабијске групе која дјелује у Коњицу и Јабланици.

Мушић је сарађивао и са Ријадом Рустемпашићем, којег је Суд БиХ прошле године осудио на четири и по године затвора због тероризма и удруживања ради чињења кривичних дјела.

Сазнаје то „Глас Српске“ од извора блиских безбједносним службама.

Сарајевско Кантонално тужилаштво предложило је јуче послије саслушања једномјесечни притвор за Мушића, који се терети за недозвољено држање оружја или експлозивних материја и насиље у породици.

Полиција је Мушића ухапсила у понедјељак по пријави за насиље у породици у његовом стану у улици Исмета Мујезиновића у насељу Брека. Претресом стана пронађени су пушка „мосберг“, четири аутоматске пушке, 24 оквира за аутоматску пушку, више од 4.000 метака различитог калибра, пиштољ „пјетро берета“, три ножа за аутоматску пушку, панцир и ручна радио-станица.

Дио оружја био је зазидан у стану, а пушке, оквири за пушке и кутија са муницијом били су облијепљени селотејп траком. Одузето оружје и муниција прослијеђени су на вјештачење, да би била утврђена њихова исправност и поријекло.

Извор „Гласа“ наводи да се Мушић од вехабијског вође Јусуфа Барчића одвојио у вријеме похода на Газихусрефбегову џамију у Сарајеву.

 

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here