Насловна Друштво Већина Њемаца за одлазак Грчке из евро-зоне

Већина Њемаца за одлазак Грчке из евро-зоне

0
ПОДИЈЕЛИ

Већина Њемаца изјаснила се за такозвани „Греxит“, односно, за то да Грчка напусти евро-зону – показала је данашња анкета политичког барометра њемачке телевизије ЗДФ, по којој 52 одсто Њемаца заговара ту опцију и сматра владу у Атини неозбиљном.

grcka_eu_ap_main

То је за 11 одсто више него у једној анкети пре три седмице, преносе медији, наводећи да свега још 40 одсто Њемаца је мишљења да би Грчка требало да остане у евро-зони.

Пре три седмице се за останак Грчке у евро-зони залагало чак 52 одсто Њемаца, показује анкета ЗДФ, према којој је остатак грађана одговорио са „не знам“.

Осим неспопразума везаних за финансијску подршку Грчкој у санирању њених државних финансија, између двије земље постоје и неспоразуму у вези са репарацијом из Другог свјетског рата.

Њемачка влада одбила је пре пар дана поново грчка потраживања у вези са репарацијом и одштетом за вријеме Другог свјетског рата и одбацила захтјеве грчког министра правде Никоса Параскевопулоса о заплени њемачке имовине у Грчкој.

„Питање репарације и исплате одштете је правно и политички завршено“, рекао је портпарол њемачке валде Штефен Зајберт, преносе медији.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here