Насловна Политика „Вечерње новости“ : Упркос пропаганди, 60 % грађана Црне Горе против уласка...

„Вечерње новости“ : Упркос пропаганди, 60 % грађана Црне Горе против уласка у НАТО

8
ПОДИЈЕЛИ

nato

Најтиражнији дневни лист на Балкану, београдске „Вечерње новости“, пише у данашњем издању да је огромна већина грађана Црне Горе и даље против учлањења у НАТО. Београдски лист наводи да је око 60 одсто грађана против уласка у сјеверноатлантску војну алијансу, док је свега 37 одсто за приступање савезу који је извршио агресију на СР Југославију 1999.године.

Лист преноси и поруку црногорског министра пољопривреде и руралног развоја који је боравио ових дана у Бриселу и тим поводом казао да ће НАТО помоћи развоју црногорске пољопривреде.

Боравећи у званичној посети Бриселу, министар пољопривреде и руралног развоја Петар Ивановић срео се са помоћником генералног секретара ове војне алијансе за нове безбедносне изазове Сорином Дукаруом, где су разговарали о ангажовању НАТО у неким пројектима у којем би крајњи корисници били пољопривредни произвођачи.

ne-u-nato

У исто вријеме предсједник Удружења бораца ратова од 1990. Радан Николић поручује да НАТО најприје деконтаминира оно што су њихове бомбе посијале по нашим ливадама, селима и градовима.

 • Допринос развоју пољопривреде ове војне алијансе само је још једна од низа манипулација које режим спроводи према свом народу – казао је Николић.

 • Посијале су НАТО бомбе много зла, у црно завиле многе породице по Црној Гори, Србији и Републици Српској.Николић каже да све активности које спроводи Влада у смислу пропагирања уласка Црне Горе у НАТО, за представнике овог удружења су – затворене.

 • Они као оправдање за то наводе фразе да смо ми против НАТО из емотивних разлога због бомбардовања 1999, што је тачно. Међутим, ми располажемо аргументима који оправдавају наш став да држави и народу не треба страна војна чизма, као ни нова окупација, стварење војних база, уништавање и оно мало здравог животног простора – каже Николић.

Он додаје да га не би изненадило да режим промовише Алијансу тако што ће слати министре у НАТО базе да афирмишу сарадњу са црногорском културом, просветом, здравством, спортом.

8 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Pa ovo je i bilo za očekivati. Nijesu se valjda nadali da će nam spakovati Prajd i NATO tek tako u isti kofer. Ostalo je još naroda čiste svijesti!

 2. АНТИГЛОБНАШИ РУСИЈА ЦРНА ГОРА СРБИЈА МАКЕДОНИЈА АЛБАНИЈА ГРЧКА
  0
  0

  Није 60 него 78 процената.НЕ ЛАЖИТЕ !

 3. 0
  0

  NIKAD U NATO

  Ako žele u NATO neka Vlada CG pođe da isproba malo osiromašenog uranijuma. Siguran sam da će se javiti dobrovoljci

 4. 0
  0

  Crnogorci su posten i pametan narod odvajanje od Srbije sam pozdravio jer ste i imali drzavu .Medjutim odluke vase vlade da udjete u NATO mislimda ce se pokazati fatalno po CrnuGoru . Pojava mrznje kada su u pitanju Srbi nije dobro a da govorite Crnogorski je velika glupost .Svi Arapi govore Arapski Amerikanci negovore „americki“nego Engleski Austrijanci govore Nemacki a ne austriski . Djukanovic kada obavi sve zadatke procitao ce kao i sve Americke sluge Pinoce Norjega i ostali sluzitelji

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here