Насловна Мозаик Вечерас предавање монаха Арсенија Јовановића у Матици српској

Вечерас предавање монаха Арсенија Јовановића у Матици српској

3
ПОДИЈЕЛИ

Монах Арсеније Јовановић, сабрат манастира Острог, одржаће предавање у књижари Матице српске – друштво чланова у Црној Гори, у петак 16. 12. 2016. године са почетком у 19.00 часова. Тема предавања је ”О жртви и жртвовању”.

Монах Арсеније (у свијету Александар) Јовановић рођен 1960. године у Београду, дипломирани је стоматолог, у младости велики љубитељ рокенрола, пријатељ чланова групе ЕКВ Милана Младеновића, Душана Герзића Гере и других. Седам година живио је у Њујорку, а почетком деведесетих замонашио се у манастиру Светог Тихона Задонског, након чега један период борави на Светој Гори. По повратку у отаџбину долази у манастир Високи Дечани и ту остаје 12 година, потом у манастиру Црна Река и шест година у једној испосници између Рожаја и Новог Пазара. Потом га пут доводи у Црну Гору, те један период борави у манастирима по Приморју, а од 2011. године сабрат је обитељи манастира Острог.
Аутор је књиге „Бог и рокенрол“ која је изашла у издању манастира Црна Река 2006 године. Данас је један од најзначајнијих бесједника у нашој Цркви Светосавској. По благослову митрополита Амфилохија држи предавања широм свијета.

3 КОМЕНТАРИ

  1. 0
    0

    Уистину ваљано је слушати и послушати слово монаха Арсенија.Летос нам у Ваљево долазиће. Вредело је.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here