Насловна Издвојено Вашингтонски поданици настављају агресивну кампању: „Дело“ оцијенило да се Русија мијеша у...

Вашингтонски поданици настављају агресивну кампању: „Дело“ оцијенило да се Русија мијеша у интересе Балкана

0
ПОДИЈЕЛИ

Европска унија требало би да буде отворенија према нестабилним државама на Балкану како оне не би доспеле под још већи утицај Русије, пише у данашњем издању љубљанског „Дела“ које оцењује да Србији политика привидног одржавања равнотеже према ЕУ и Русији „не гарантује стабилност“.

„Дело“ наводи да „Западном Балкану треба посветити више пажње ако се не жели да он падне под још већи утицај Русије“ и додаје да „пажња треба да се усмери према БиХ и српском ентитету у тој држави, као и према Србији, Црној Гори и Македонији, где су руски утицаји већ присутни“.

Очигледно је да се наствља кампања одлазеће Обамине администрације и њених слуга по Европи (у овом случају „Дело“ Словенији) која је уперена против политичког препорода Европе. Европа је свих ових година била талац глобалног банкарско-нафтног фашизма, који је служећи се инструментима свргавања режима у комбинацији са поданичким односом Влада европских држава, Европу а поготово Западни Балкан, претворио у политичко, економско и културолошко згариште само зарад профита и контроле. Последњи трзаји рањене звијери која напушта кормило САД, обрушили су се на Западни Балкан тако што се грчевито, готово без престанка, Црна Гора покушава увући у НАТО и то ван сваког реда и закона.

Раније је руски министар за спољне послове Сергеј Лавров јасно рекао да се Црна Гора сада свим силама покушава увући у НАТО а без да се претходно провјери шта о томе мисли народ, чије је већинско расположење да Црна Гора не треба да уђе у тај војни савез.

lavrov

Упркос већинском расположењу народа Црне Горе, америчка амбасада својим полугама активно и репресивно ставља до знања да се супротна опција од уласка неће толерисати. Ово потпуно опвргава тезу да се Русија мијеша у интересе Црне Горе, али доказује да се одлазећи амерички лоби свим силама труди да у Црној Гори постоји само једна опција, што директно подрива интересе те државе и њеног народа.

Наводи се да „Трумп Балкану неће посвећивати онолико пажње колико би то био случај да је на председничким изборима победила Хилари Клинтон“, али да ће НАТО вероватно и даље бити спреман на интервенцију „ако би требало да се спрече међуетнички сукоби“.

Овдje се питамо како да нешто као што су међуетнички сукоби, као нешто што је прије свега унутрашње питање сваке државе, може да да повода једној војној организацији да a priori саму себе сврста у глобалног миротворца чак и на оним подручјима које нису под контролом њених чланица?! Које то право „међународно“ даје НАТО-у могућност да се мијеша у нешто што је, барам за сад, потпуно у домену шпекулације, и то оне најопасније! По налогу те војне организације, покушава се, преко медија као што је „Дело“, вјештачки исконтруисати тамо неки будући сукоби како би они могли интервенисати, тиме опасно дестабилишући Европу и Балкан. Покушавају се подгријати а ако не тако, онда запалити она стара добра питања нације и вјере и то недуго након великих страдања које смо имали на простору Балкана. Изнебуха сада неко опет пријети а да народи Србије, Црне Горе, Хрватске, БиХ и Македоније о томе појма немају, али нека знају да ће их НАТО чувати, само нека се они претходно заваде па да се „интервенише“.

size0

Ремизеом свега наведеног у чланку „Дела“ видимо оно што се већ годинама ради и то чак сада када смо на прагу препорода. Видимо да се глобални банкарски фашизам оличен у Вашингтонском естаблишменту одлазеће администрације не смирује док Европи не зада посљењи ударац и то право у њено срце, у Балкан. Вријеме које предстоји показаће да се упркос свим монстрозним конструкцијама и акцијама Европа и њен Балкан одупрли и да ће коначно, када на дужност ступи господин Трамп, Европа бити спашена, јер ће америчко-руско пријатељство не само Европи већ и свијету, донијети дуго очекивану стабилност.

 

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here