Насловна Насловна Вашингтон пост: Крах либералне демократије и повратак Русије

Вашингтон пост: Крах либералне демократије и повратак Русије

0
ПОДИЈЕЛИ

Након завршетка Хладног рата (децембра 1991) наступила је ера доминације Запада и либерално-демократских идеја, али је то вријеме прошло: на светску сцену се вратила Русија, пише „Вашингтон пост“.

Примјер како Сједињене Америчке Државе предају своје позиције не треба тражити далеко — само погледајте Алеп, пише амерички лист, чији текст преноси Спутњик.

„Ништа не симболизује завршетак бурне и опојне историјске побједе либералне демократије“, наводи се у чланку у контексту америчких и руских активности у Сирији.

Кад је ситуација у Сирији у питању, према мишљењу аутора чланка, док су Сједињене Државе излазиле са изјавама, Русија је изводила ударе по окупираном граду. Москва је објавила прекид ватре у Алепу 18. октобра, али је сиријска војска наставила офанзиву. Након тога, територија источног Алепа, гдје живи 90.000 људи, у потпуности је ослобођена од милитаната 29. новембра.

Како пише „Вашингтон пост“, тенденција која сведочи о завршетку тријумфа Запада види се у Европи.

Тако европске земље почињу да се умарају од санкција, а „изолација“ Русије коју је створио Обама, а о којој су трубили на сваком углу, неславно се завршава, о чему јасно сведоче регуларне посјете државног секретара Џона Керија Москви.

„ЕУ, највећи демократски клуб, ускоро би и сам могао да се распадне, пошто се на читавом континенту шире покрети слични Брегзиту“, закључио је аутор чланка.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here