Насловна Политика Вашингтон оптужује Пекинг за сајбер крађе

Вашингтон оптужује Пекинг за сајбер крађе

0
ПОДИЈЕЛИ

Sajber vojska

Комисија за праћање економских односа САД и Кине оценила је у свом годишњем извештају, упућеном Конгресу, да кинеске власти користе сајбер шпијунажу против Америке, усмерену како на владу САД, тако и на приватне компаније.

Комисија је предложила и увођење строжијих мера према Кини, које би обухватиле и могуће санкције према званичном Пекингу.

„Потребно је да Вашингтон хитно крене у акцију и промени свој приступ, тако што ће одвратити Пекинг од будућих сајбер крађа“, додаје се у извештају.

Комисију је основао Конгрес САД и она има саветодавну улогу у вођењу политике.

Комисија, као једну од мера, предлаже забрану увоза технолошких производа за које се сумња да су произведени у Кини коришћењем украдене америчке интелектуалне својине.

Такође, мере би обухватиле и забрану да кинеске компаније које се терете за сајбер крађе имају приступ америчким банкама, као и недавање виза бизнисменима који су у то укључени.

„Ове мере би довеле до тога да Кина, бар привремено, обустави шпијунску делатност, суочена са изолацијом“, закључује Комисија.

Кина је летос оптужила САД за двоструке стандарде, пошто је Едвард Сноуден изнео податке да америчка НСА шпијунира лидере и грађане других држава.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here