Насловна Политика Васиљевић: Нећемо бити дио представе коју режирају браћа по корупцији

Васиљевић: Нећемо бити дио представе коју режирају браћа по корупцији

0
ПОДИЈЕЛИ

Потпредсједник  ПЗП Вељко Васиљевић идао је саопштење да ПЗП неће бити дио представе коју режирају браћа по корупцији. Демократска партија социјалиста и Социјалдемократска партија су  различита имена за потпуно исту  политичку структуру која годинама заједнички пљачка и задужује Црну Гору.

demokratskifrontlogo

Између такозваних партнера у власти нема разлике, осим што СДП по задатку игра комичну улогу чувара државе и јавног интереса.  Нама  је јасно да је прича око такозваног новог коалиционог споразума обична лаж којом замајавају лаковјерне- наводи се у саопштењу.

Васиљевић поручује да би требало да неко повјерује у причу да је Краљичина плажа нешто важнија за Црну Гору од Електопривреде, Телекома, лучког контејнерског терминала, КАП-а, жељезаре и других предузећа које су ДПС и СДП заједно раскрчмили? Како да не.

Он наводи да Покрет за промјене и ДФ , као уосталом и ниједан нормалан грађанин, неће насјести на ту причу. Васиљевић се подсјећа  етичких тирада и манифеста које је СДП, као дио срамотног лица Подгорице, пласирао у лице грађанима.

 Подгоричани, који су ишчекивали озбиљан епилог и демократски искорак, сјећају се како је коначна продајна цијена СДП-а дуго утврђивана, како су се мучили да сакрију право лице, па је договор око пазара одлаган и на крају остављен за „после годишњих одмора“. А резултат те изборне преваре је  Миго Стијеповић на челу Подгорице.

Најновији наводни антагонизам интересних партнера везан је за процес усвајања закона из области правосуђа, а нарочито око специјалног државног тужиоца. Дакле, треба да вјерујемо да су креатори политизованог правосуђа и корумпираног система сада заинтересовани за јаван и поштен рад државног и специјалног тужилаштва?

У саопштењу се још наводи да Покрет за промјене у то не вјерује, без обзира на персонална рјешења, јер не постоје системски услови за нормалан, деполитизован и законит рад тужилаштва. Тренутно су у скупштинској процедури два закона о тужилаштву.  Један о државном а други о специјалном. У нормалној држави то се рјешава једним законом.    

Суштина је да се преко двојног тужилаштва настави блокада правног система са афирмацијом закона ћутања, уз увођење додатне  контроле над полицијом. Уставне промјене и избор новог тужилачког савјета нијесу донијеле ништа ново, то је и даље политичко тијело, са великим друштвеним утицајем али без икакве друштвене одговорности.

 Због тога Покрет за промјене неће учествовати у амандманској представи око Закона о специјалном државном тужилаштву. Нећемо подржати ни закон који предлаже ДПС ни амандмане које ће предложити СДП.  Нека се браћа по корупцији сами договоре.

Овакав став није опструкција. Напротив, овим пружамо руку свим посланицима који су свјесни системских проблема у црногорском друштву и спремни да преузму грађанску и посланичку одговорност.

Истовремено разоткривамо лажне моралисте из СДП-а, који критикују ДПС, прозивају их за пљачку и похару КАП-а, Светог Стефана, опструкцију ВДТ-а, а истовремено заједно са ДПС-ом немилице пустоше Црну Гору и намећу грађанима дугове које ће испаштати генерације иза нас.

Можда то некима изгледа лагодно, али је у сваком случају неодговорно. Ми имамо друге вриједности, а одговорност је једна од њих закључује Васиљевић.

 

 

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here