Насловна Политика Варуфакис прави свеевропску странку

Варуфакис прави свеевропску странку

1
ПОДИЈЕЛИ

Бивши грчки министар финансија Јанис Варуфакис прави нову и револуционарну партију, која ће се борити против „строгости“ и осигурати демократију. У њеним редовима ће се наћи добитник Нобелове награде економиста Пол Кругман и бивши немачки министар Оскар Лафонтен.

VARUFAKIS

Варуфакисова странка ће бити оснивана широм Европе у циљу борбе против политике штедње и ради повећања демократије унутар институција ЕУ. Овај нови покрет, који ће вероватно бити назван Европски савез, биће вишенационалан и на његовом челу ће бити бивши грчки министар финансија лично, јављају италијански медији.

Странка ће укључивати политичке лидере, као што су бивши министар финансија Немачке Оскар Лафонтен и економисти Пол Кругман и Џозеф Стиглиц.

Према немачком магазину „Шпигл“, који је пренео изјаве Варуфакиса, не ради се о политичкој странци, већ о покрету који би симболизовао кап која је прелила чашу за све оне који заиста верују у Европу и желе да „ревитализују“ демократију на континенту.

„Позвани су да учествују чак и конзервативци, укључујући чланове Хришћанско-демократске уније Немачке Ангеле Меркел“, навео је италијански недељник, који тврди да је Варуфакис забринут да је континент пао у руке анти-Европљанима, као што је Марин ле Пен.

 

 

1 КОМЕНТАР

  1. 0
    0

    Podržavam Varufakisovu ideju, ali se apsolutno ne slažem da je stranka Marin Le Pen antievropska! Najveći antievropljani su proamerički neoliberalni briselski sateliti koji provociraju rat sa Rusijom, a podržavaju Tursku i njenu agresivnu politiku na Balkanu kroz kriminalno-zločinačke likove kao što su Tači, Haradinaj, Rama, Orić, Izetbegović, Zukorlić!

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here