Насловна Политика Варшава: У 50 зграда траже бомбе

Варшава: У 50 зграда траже бомбе

0
ПОДИЈЕЛИ

Полиција и пиротехничари претражују око 50 институција у Варшави – министарства, пореске уреде и неке редакције, због претњи да су у њима подметнуте бомбе.

Afghanistan

„Већину зграда су полицајци већ претражили и информације о подметним бомбама се нису потврдиле. Контрола је још увек у току“, казала је новинарима портпарол Престоничке полиције Ивона Јуркјевич.

Само два пореска уреда и редакција магазина Детектив одлучиле су се на евакуацију запослених из просторија док су у министарствима и осталим институцијама запослени остали да раде, пошто су се све досадашње сличне претње током прошле године показале само као лажна узбуна.

Последња серија дојава, показало се лажних, да су у министарства и зграде државне управе као и неке школе у Варшави подметнуте бомбе одиграла се крајем октобра прошле године.

Претње су тада стигле институцијама широм Пољске, а у Гдањску је претња садржала упозорење да бомба садржи вирус еболе.

Пиротехничари и полиција почели су данас контролу седишта неколико институција такође и на југу Пољске, у месту Кјелце. Ту се, како јављају локални медији, човек који је слао мејлове са претњом о подметнутој бомби, позивао на Алаха и тврдио да ће „неверничке псе“ дићи у ваздух.

Поводом последњих напада исламских терориста у Паризу, пољски министар одбране Томаш Шемоњак казао је овог викенда да Пољска није угрожена зато што њена, веома малобројна исламска заједница није радикална, а Пољска такође није ни одредиште избеглица из муслиманских земаља, већ пре из бившег Совјетског Савеза.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here