Насловна Друштво Вања Ђуришић премијеру Марковићу: А ко ће да брани наша грађанска права?

Вања Ђуришић премијеру Марковићу: А ко ће да брани наша грађанска права?

0
ПОДИЈЕЛИ

„Не долазите на наша врата! Не провоцирајте, не идите тамо гдје не желе да вас виде и не насрћите на породични мир!,“ поручио је премијер Душко Марковић. Господине Марковићу, дивно сте ово рекли, само се поставља питање зашто то исто не кажете и када је наша породица у питању, реаговао је данас Вања Ђуришић на изјаву Марковића, напомињући да апеле њега и његове породице већ пола године премијер игнорише.

Подсјетимо, породица Вање Ђуришића се бори за повратак своје земље у подгоричком насељу Забјело, преко којег је прошла Јереванска улица али и на којем је изграђена основна школа „Октоих“.

„Већ пола године свакодневно упућујемо писма, молбе, захтјеве, зовемо телефоном Ваш кабинет и тражимо исто и за нашу породицу. Ни ријечи од Вас? А сада када се неко ‘дрзнуо’ и дотакао Ваше породице и ваших врата истог момента љутита реакција,“ напоменуо је Вања Ђуришић у јавном обраћању премијеру Марковићу и истакао:

„Грађанске слободе Ваше породице тек да су дотакнуте а нашу породицу Славољуб Стијеповић, Ваш високи партијски функционер, члан Ваше странке и градоначелник свих грађана Подгорице излаже свакодневној тортури.

Ко брани наше грађанске слободе?
Коме ми да се обратимо за заштиту?
Како наша породица да одбрани своја грађанска и људска права?
Да ли треба и ми правду да узмемо у своје руке?“

И нама је наша породица светиња као и Вама Ваша

„Стијеповић покушава на све могуће начине, користећи свој партијски положај и функцију, фалсификоване документе и силу коју има државни апарат, пријетњама, застрашивањима, прекршајним мјерама које немају утемељења у Уставу и Закону Црне Горе, да отме нашу имовину, тиме угрожавајући цјелокупну нашу породицу и њену физичку егзистенцију,“ нагласио је Ђуришић и поручио:

„И нама је наша породица светиња као Вама Ваша.

Не угрожавајте породични мир и грађанске слободе, без обзира о којем се политичком противнику ради. Не прелазите ту линију која се у Црној Гори увијек сматрала светињом.“

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here