Насловна Друштво Узалудна руска медијска кампања: Руских туриста све више

Узалудна руска медијска кампања: Руских туриста све више

2
ПОДИЈЕЛИ

Број остварених ноћења туриста из Русије у хотелском смјештају у Црној Гори је и више него учетворостручен, они су за првих шест мјесеци остварили више од 179.000 ноћења, саопштила је Викенд новинама директорица Националне туристичке организације (НТО) Жељка Радак-Кукавичић.

У разговору за Викенд новине, Радак-Кукавичић је истакла да је само током претходне седмице на Аеродром Тиват дошло више од 13.000 путника из Русије, што је пораст од око 15 одсто у односу на исти период претходне године.

Како је истакла Радак- Кукавичић у односу на прошлу годину, сходно активностима које је реализовала НТО,  показују се позитивни трендови раста туристичког промета, посјете и гостију са руског тржишта.

„Према званичним статистичким подацима, у хотелском смјештају током првих шест мјесеци ове године боравило је близу 30.000 туриста из Русије, што је за око 14 одсто више у односу на исти период претходне године. Број остварених ноћења туриста из Русије у хотелском смјештају је и више него учетворостручен, они су за првих шест мјесеци остварили више од 179.000 ноћења. И подаци Аеродрома Тиват показују пораст броја путника и авиона из Русије. Само током претходних недељу дана на Аеродром Тиват је дошло више од 13.000 путника из Русије што је пораст од око 15 одсто у односу на исти период претходне године, а обављено је 68 ротација што је пораст од 16 одсто у односу на исти период претходне године. Током јула, према подацима Аеродром Тиват, биљежи се раст промета путника са овог тржишта до 22 одсто и раст промета авиона до 20 одсто“, казала је она додајући да је Црна Гора из године у годину омиљена дестинација туристима из Русије о чему говоре и подаци да је током 2016.

Црну Гору посјетило око 317.000 туриста из Русије, који су остварили 2,8 милиона ноћења, што је за четири одсто више у односу на 2015. годину. Просјечно су се задржавали 9,7 дана, а у укупној структури иностраних ноћења заузели су 27,30 одсто. И последњи подаци потврђују да су они задовољни нашом понудом и да нам се изнова враћају препознајући квалитет туристичке понуде који је из године у годину на вишем нивоу, као и то да је гостопримство, љубазност и пријатељски однос оно што их, као и до сада, очекује у нашој земљи. Показатељи за овај период показују да медијска кампања руских медија, није утицала на одлуке туриста са овог тржишта, тако да они свој одмор, поред осталих дестинација, проводе и у Црној Гори. Имајући у виду значај руског тржишта НТО је и ове године представила понуду на међународним сајмовима туризма у Москви и Санкт Петерсбургу. Такође, угостили смо и знатан број студијских група медија и туроператора из Русије. Грађани Русије су исказали значајно интересовање за презентовану понуду наших туристичких посленика на овогодишњим сајмовима туризма у Русији, а подаци туроператора показују веће интересовање у односу на претходну годину“, истиче Радак- Кукавичић.

Такође, како је нагласила директорица НТО, сарадња са туроператерима из Русије је више него на завидном нивоу, јер како каже, према информацијама којима располажу, велики број туриста из Русије управо долази посредством туроператора. Такође, истиче да је и знатан број гостију који долазе самостално, посебно туристи који посједују некретнине у Црној Гори, али и други који бораве у смјештајним објектима.

„Подаци туроператора Р- тоурс, показују да је интересовање за Црну Гору готово двоструко веће у односу на претходну годину. Руске компаније Аерофлот, Сибериа, Глобус, Норд Стар, Русија, Урал, Јамал, Ред Вингс, Азур Аир, Метро Јет, УТ Аир, Роyал Флигхт, у сарадњи са туристичком агенцијом Флy Монтенегро, остварују редовне и чартер летове током читаве године, а за ову туристичку сезону најавили су за око 30 одсто већи број летова из Москве, Самаре, Екатеринбурга, Санкт Петерсбурга и других руских градова у односу на претходну годину“, казала је она и додала да је новина је да су од ове године на летовима ка Црној Гори и двије нове авио компаније IFLY и Нордавиа.

„Сви чартер летови почели су 29. марта и ротације ће се одвијати до краја октобра. Такође, национални авио-превозник Монтенегро Аирлинес током љетњег реда летјења има повећан број летова из Москве у односу на зимски период, са највећим бројем летова ка Тивту. Из Москве ка Подгорици лети се једном седмично, док се ка Тивту лети и до четири пута дневно од јуна до септембра“, закључила је Жељка Радак-Кукавичић.

2 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Брига Русе за Нато и ДПС.Они знају да долазе код браће и да су овдје своји на своме.Бог им помогао.

 2. 0
  0

  Braca Rusi su pametni kupuju Buljaricu jos da kupe Jaz i rijesena stvar,sigurno da imaju novca da kupe odmah ,ali zasto kad cijena pada ,pa nijesu oni iz Bosne da bas ne znaju nista,a neka DPS vika NATO i EU cija imovina toga i vlast,da nece nasi mafijasi da istjeraju Ruse ,ili mafiju iz Rusije,nema vise Montengra to je bila drzva jakobinaca koja nestaje taman toliko je i ona u Francuskoj trajala.
  Eviva Montengro ,jos dogodine i sve je prodato,i bjese neka drzva Montengro taman kao Scepanova ,tako nekako ce biti!

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here