Насловна Насловна Узалуд пропаганда и новац: Већина грађана и даље против уласка у НАТО

Узалуд пропаганда и новац: Већина грађана и даље против уласка у НАТО

3
ПОДИЈЕЛИ

Ne u NATO 02

Иако званична Подгорица не штеди труда и новца за агитовање не би ли убиједила грађане да подрже улазак у НАТО, реалност показује да и даље већина не жели да Црна Гора буде дио тог војног савеза.

Чак и истраживања, која спроводе агенције блиске власти, ипак показују да је већина грађана против уласка у Сјеверноатланску алијансу.

Против учлањење Црне Горе у НАТО је 38 одсто грађана, а улазак у тај војни савез подржава 37,8 одсто, показало је истраживање јавног мњења агенције “Дамар”, а преносе “Вијести“.

Истраживање, које је подгоричка агенција радила за потребе Позитивне Црне Горе, показало је да 24,2 посто испитаника нема став о чланству Црне Горе у алијанси.

Дио истраживања “Дамара” који се односи на подршку НАТО-у међу партијама, показао је да готово трећина бирача Демократске партије социјалиста не подржава или нема јасан став о чланству у алијанси.

Nato agresija četiri u jednoj

На питање да ли Црна Гора треба да уђе у НАТО, потврдно је одговорило 69,8 одсто бирача ДПС-а, девет посто испитаника је било против, док је 21,2 одсто казало да “нема одређено мишљење”.

Главни одбор ДПС-а је на посљедњој сједници у фебруару поручио да је учлањење Црне Горе у НАТО један од најважнијих државних приоритета и указао на “пуну посвећеност свих чланова, симпатизера и бирача остварењу тог циља”.

Главни одбор је тада одредио бившег министра вањских послова Милана Роћена за координатора за НАТО унутар партије, а највиши функционери партије Мила Ђукановића најављивали су да ће кроз комуникацију са бирачима на терену повећати подршку НАТО-у.

sizif-nato-crna-gora-milo-djukanovic

Према истраживању “Дамара” сви бирачи Бошњачке странке и Форце подржавају улазак у алијансу, док у Социјалдемократској партији 85,2 бирача подржава НАТО, нема противника, док 14,8 испитаника нема одређено мишљење.

Према анкети “Дамара“, 85,7 одсто бирача Позитивне Црне Горе подржава улазак у НАТО, док 14,3 одсто нема мишљење. Према резултатима истраживања у странци Дарка Пајовића нема противника уласку у алијансу.

У опозицији Социјалистичка народна партија предњачи по броју противника учлањења, јер 79,4 одсто бирача странке Срђана Милица не жели улазак у НАТО, 5,9 подржава учлањење, док 14.7 нема мишљење. Око 75 одсто бирача Демократског фронта противи се чланству док 8,3 подржава НАТО. Истраживање је показало да у политичком савезу који предводи Миодраг Лекић, 16,7 бирача нема одређено мишљење о чланству у НАТО-у.

У Грађанском покрету 35.7 одсто бирача подржава НАТО, док је 28,6 против. Исраживање је показало да у партији Жарка Ракчевића, која још није званично формирана, 35,7 присталица нема мишљење о НАТО-у.

Истраживање “Дамара” је рађено на репрезентативном узорку од 1.000 испитаника у периоду од 17 до 23. фебруара.

Недавно је на мјесту националног координатора за НАТО Веско Гарчевић наслиједио Небојшу Калуђеровића, који је „прешао на нову функцију“.

3 КОМЕНТАРИ

  1. 0
    0

    Iako imaju na raspolaganju svu propagandnu mašineriju Prve i Druge familije, kao i silne strane finansijske donacije, nijesu uspjeli da ostvare da je većina građana za ulazak u NATO. Svaka čast onima koji zastupaju tezu da Crna Gora ne treba da bude u NATO, jer su ostvarili veliki uspjeh u neravnopravnoj utakmici.

  2. 0
    0

    Namještaljka. Pokušavaju da kažu kako je većina za NATO, čim DPS ravi prelome u glavi. Takođe forsiraju Rakčevićevu partiju namještenim istraživanjem po kojem je to pravi građanski pokret, jer je eto podijeljen po pitanju NATO

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here