Насловна Друштво Утврдити истину о несрећи на Биочу

Утврдити истину о несрећи на Биочу

0
ПОДИЈЕЛИ

Представници невладине организације Воз непребола 2006. затражили су да их приме предсједници државе и парламента, Филип Вујановић и Ранко Кривокапић, како би се утврдила истина о жељезничкој несрећи на Биочу.

Биоче

У жељезничкој несрећи 23. јануара 2006. године у Биочу погинуло је 47, док је повријеђено више од 200 путника.

Отац једне од страдалих путница Хивзо Топузовић казао је на данашњој конференцији за новинаре, поводом обиљежавања девет година од несреће, да боли оно што се дешавало након несреће у суду, медијима, “па све до Владе”.

“Користим ову прилику да два правника, Вујановића и Кривокапића, позовем да приме делегацију невладине организације Воз непребола 2006, да појаснимо људима који су правници и стручни, да уваже наше ставове, мишљења и доказе”, рекао је он.

Топузовић је казао да би Кривокапић требало да искористи контролне механизме над извршном и судском влашћу и да “помогне да дођемо до истине, јер нама је јако стало до тога”.

Он је рекао да жели да до јавности доспију информације и докази које посједују како би се коначно дошло до истине.

Топузовић је објаснио да су из позива изоставили премијера Мила Ђукановића јер су му, како је навео, послали допис прије 14 мјесеци. “На наше позиве добијамо исти одговор – процедура. Четрнаест мјесеци процедуре, сачакаћемо још који мјесец”, поручио је он.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here