Насловна Поглед Утисак године би био да се десило оно што се није десило

Утисак године би био да се десило оно што се није десило

ПОДИЈЕЛИ

Обично се прије долазака Дједа Мраза казује шта је на некога највише оставило утисак током протекле године. Одавно на мене не оставља никакав утисак наш текући политички живот, јер је све до те мјере предвидљиво и све баш тако бива како би и амеба погодила, а некмоли човјек, да је бескорисно тиме се бавити. наравно, наши политички аналитичари су показали да они не умију да погоде ништа – избор Трампа је то потврдио – јер они не врше анализе, већ су плаћени да нам потурају као „анализе“ спиновање неолибералних антисоцијалних и антинационалних кухиња.

Утисак године би био да се десило оно што се није десило.

Међутим, има нешто што би могло да буде утисак године за мене у наредној години, иако ме то неће изненадити, јер већ знам да ће тако бити. У Србији ће се власт Александра Вучића срушити као кула од карата, баш као што се то десило и са влашћу Бориса Тадића. Послије предсједничких избора, Србија ће имати новог предсједника умјесто Томислава Николића, све остало ће испливати из мора лажи садашњег режима. Нови предсједник Србије ће бити сасвим изненађујуће име које није тренутно у оптицају, али тамо где се то одлучује већ се зна ко би то могао бити, или неко ко је то већ био, то није Борис Тадић, али се зна се већ ко би то могао бити, ако пристане. Још се то вага тамо гдје ће све прилике у свијету бити изнова мјерене послије јануара наредне године, а што ће промијенити геополитику свијета, до мјере да ће и на Балкану битимного турбуленција.

Пад српског премијера биће испраћен падом милогорског премијера, али се то неће много чути, јер је овај садашњи сувише безначајан да би се то чуло. Али, чуће се средином идуће године да Црна Гора неће ући у НАТО, а сви већ знамо да нико неће ући ни у ЕУ до 2027. године, па ни послије тога, ни милогорци, јер ЕУ неће постојати више као банкстерска криминална организација каква би једина доликовала овом црногорском режиму да у њега уђе. Часни Црногорци ће имати сасвим други избор. Промјене у Француској и у више других земаља у ЕУ у којима слиједе избори вратиће ЕУ на курс савеза националних држава. Биће враћен суверенитет народа, а најурени анационални бриселократски губари. Зато ће и Господар коначно нестати са политичке и друштвене сцене. Начин тог одласка ће се извагати до идућег љета (има важнијих послова прије тога). Одлучено је да тако буде, само се још чека договор хоће ли то бити тако учињено да се он склони некуда и да незаслужено крцка евриће које је огулио са коже црногорске сиротиње или ће бити препуштен италијанском тужилаштву. Развлачиће га по судовима док се и њему не смучи. И док се тим процесом коначно не отворе очи свим грађанима Црне Горе до мјере да се они који су му аплаудирали присјете да човјек има и образ.

Опозиција Црне Горе ће доћи на власт, али шта ће промијенити то нећемо знати док не сазнамо шта је договорено тамо гдје се то договара. Јер и у тој опозицији има оних који ништа неће промијенити. Оних који су једнако евроатлантисти и спремни да не мијењају стране менторе.

Наравно, било би и то много боље јер они бар нису антисрби и нису криминалци. Могуће је, ако се то договори тамо гдје ће се договарати, послије јануара идуће године, и да на власт дође онај дио црногорске опозиције који ће опрати љагу са часног имена Црне Горе. Задовољство свих нас који смо били против сецесије Подгорице од Београда биће то што ће пропасти план наших непријатеља да преко садашњих режима у двије сестринске републике нестане српског имена, да нестане српске државе. Имаћемо умјесто једне двије српске државе – српску државу Црну Гору и српску државу Србију! Два гласа у УН! Тада ће моћи бити покренуто и питање повратка Метохије Црној Гори и Косова Србији.

2 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Divno za citanje, a bit ce i za gledanje. Oni koji odlucuju pozicionirali su se, pa se i mi imamo cemu nadati. Dosadasnji odose u param parcad, dok se, i ako se ikad sastave proci ce dosta.
  Nastupa novo doba u kome za dosadasnje nece biti mjesta, bez obzira na njihove kameleonske i svake druge sklonosti.
  Srecna 2017. g. i svaki dan u njoj.

 2. 0
  0

  Опозиција Црне Горе ће доћи на власт, али шта ће промијенити то нећемо знати док не сазнамо шта је договорено тамо гдје се то договара. Јер и у тој опозицији има оних који ништа неће промијенити. Оних који су једнако евроатлантисти и спремни да не мијењају стране менторе.

  mozda i ovo bude“ dobro“,jer svaka promjena ovdje je dovela do losijeg stanja,narod ce morati mijenjati navike ,jer ce ga situacija na to prisliti,prije svega nasa kako govre udarna grana turizm ce da krahira,jer u krizi ljudi prvo se odricu nekakvih godisnjih odmora,a taj viskoi turizam kojiemu nasi turisticki radnici streme ovdje nece i ne moze doci,jer u svijetu ima toliko boljih ponuda.
  Ne treba se tome cuditi,mi vec 30 godina zivimo od rasprodaje pljacke sverca rznih opijata da se to nece vise u toj mjeri tolerisati,postali smo banda drzava,nazlost,tome ce se lako stati na put,a sta onada?
  Zato vec danas se mora javno reci sta nas ceka,nista dobro
  Glasat cemo DPs pa da cemo g…na jest,doslo se do toga!

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here