Насловна Друштво Утаја пореза: Подгоричанкама задржавање до 72 сата

Утаја пореза: Подгоричанкама задржавање до 72 сата

0
ПОДИЈЕЛИ

Основно државно тужилаштво у Подгорици одредило је задржавање у трајању до 72 сата, Маријани Вукчевић (33) и Драгињи Шавељић (43) због основане сумње да су, као одговорна лица привредног друштва Фреш Фруит из Подгорице, извршиле продужено кривично дјело – утаја пореза и доприноса, којим су оштетили буџет државе за скоро пола милиона еура.

Вукчевић и Шавељић су власнице и одговорна лица у приватној фирми „Фресх фруит”, која се бави увозом воћа, поврћа и друге робе, а ухапшене су јуче.

„Основано се сумња да су осумњичене у периоду од маја 2013. године, до почетка 2015. године, прикривале и давале лажне податке о чињеницама које утицу на утврђивање пореских обавеза, тако сто су сачињавале лажне фактура и нису исказивале промет правног лица. Поступајући на наведени начин сумња се да су Шавељић и Вукчевић утајиле порез у износу од око 450.000 еура“, саопштено је из Основног суда.

До материјалних доказа о полумилионској штети, инспектори су дошли у координацији са Основним државним тужилаштвом у Подгорици.

 

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here