Насловна Мозаик Успех српских ученика из астрономије и астрофизике

Успех српских ученика из астрономије и астрофизике

4
ПОДИЈЕЛИ

На 10. Међународној олимпијади из астрономије и астрофизике (МОАА), која је јуче завршена у граду Бубенешвару у Индији, српски средњошколци остварили су запажен успех у конкуренцији вршњака из 41 земље света, подељених у 50 тимова са по пет такмичара.

Такмичари из Србије били су организовани у два тима са по пет такмичара и по два руководиоца, а тимови су формирани од најуспешнијих ученика на републичком такмичењу и долазе из школа из целе Србије, саопштио је председник Друштва астронома Србије (ДАС) проф. др Стево Шеган.

У првом тиму Србије, сви такмичари су освојили медаље – Вук Радовић сребрну, а бронзане Душан Новичић, Душан Ђорђевић, Марко Медведев и Михајло Спорић.

У другом тиму Србије, сребрна медаља припала је Богдану Станојевићу, „бронзани“ су Новак Станојевић и Игор Медведев, похвалу је добио Дејан Станчевић, а и Александар Милосављевић је остварио запажен резултат, наведено је у саопштењу.

МОАА је одржана у индијском граду Бубенешвару од 9. до 18. децембра.

4 КОМЕНТАРИ

  • 0
   0

   Ja bih volio da su vam svi ovakvi. Divim im se kako su uspjeli u društvu gdje je sve protiv njih. Još veće pohvale zaslužuju profesori koji ih školuju, oni su tek zaboravljeni u ovom društvu, a nijesu zaboravili svoju struku. Ako postoji neki način kako mogu pomoći, tu sam.

 1. 0
  0

  Nemoj ti biti protiv njih, siguran sam da poznajes nekog profesora, necije dete koje nema mogucnost materijalnu, a ima znanje i vredno je. Pitaj, ponudi pomoc, opremu za sport, knjige, plati put za takmicenje, svaki mesec nesto novca za bolju ishranu… Sve naravno spram mogucnosti, sve se vrednuje. Kad mozes, koliko mozes, ucestvuj, osluskuj, dobar je osecaj. Pozdrav!

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here