Насловна Друштво Уручене награде УНЦГ најбољим новинарима (видео)

Уручене награде УНЦГ најбољим новинарима (видео)

5
ПОДИЈЕЛИ

novinari sa nagradama UNCG

У просторијама Удружења новинара Црне Горе у Подгорици данас је уприличена свечаност на којој су додијељене традиционалне награде најбољим новинарима у 2014. години.

gorica milosevic dodjela nagrade uncg

Сагласно дан раније донијетој одлуци жирија, који је одлучивао у саставу Гојко Кнежевић (предсједник), Горан Бјелановић и Раде Вукићевић (чланови), награда за животно дјело „Вељко Влаховић“ додијељена је Горици Милошевић, дугогодишњој  новинарки и уредници Радија Црне Горе.  Њој је признање уручио предсједник Удружења новинара Новица Ђурић.

 ljiljana celebic sa nagradom uncg

Предсједник жирија за додјелу престижних награда  најстарије и најмасовније  новинарске асоцијације у Црној Гори Гојко Кнежевић,прву годишњу награду уручио је уредници региона дневног листа „Дан“ Љиљани Челебић, док је награда за репортажу „Бошко Пушоњић“ припала Горану Ћетковићу, новинару редакције портала ИН4С.

goran cetkovic sa nagradom UNCG slika 2

Друга и трећа годишња награда припале су Ђорђу Брујићу, новинару магазина „Српске новине“, и Сенки Поповић, дописници Радија Црне Горе са Жабљака.

Честитајући им  Дан новинара Црне Горе 23. јануар,  лауреатима и присутним колегама обратио се предсједник Удружења новинара Црне Горе Новица Ђурић, који је подсјетио да асоцијација на чијем је челу слави 69.рођендан.

 DJORDJE BRUJIC nagrada UNCG

Он је рекао да чланови УНЦГ достојно бране част и угледновинарске професије, додајући да је је и поред тешких услова у којима егзистира њему за кратко вријеме приступило четрдесетак младих и талентованих новинара.

„Сви који су некад цензурисали новинарство данас су макар савјетници у влади или министарствима, и ја сам поносан што у УНЦГ таквих нема, нити их је било, као што нема ни новинара који су наши чланови а на било који начин су пристајали на објављивање цензурисаних прилога са својим потписом“ – казао је Ђурић, апелујући на стварање амбијента који гарантује пуну слободу новинара и њихових редакција.

Senka Popovic nagrada UNCG

Ђурић је подсјетио да још увијек нијесу откривени организатори односно наручиоци и они који су извршили убиство главног и одговорног уредника дневног листа „Дан“ Душка Јовановића, као ни виновници бројних других напада на медијске раднике, оцијенивши то недопустивим.

Одлуке о додјели награда најбољим новинарима у прошлој години образложио је предсједник жирија Гојко Кнежевић.

5 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Честитам награђеним новинарима које красе стручна, истраживачка и слободна ријеч.

 2. 0
  0

  Честитке честитом нашем брату Горану Ћетковићу! Руку на срце зачудило ме је да и ми можемо добити неку награду у модерној црногорској држави,али очигледно квалитет је био тај против ког се није могло,нажалост тих неких ,не било им тешко!

 3. 0
  0

  Čestitke za Gorana Cetkovica i ostale, ali mi nije jasno zašto se ne nagradi Zoran Nikolić za marljivo praćenje KK Budućnost. Pravda za Zorana Nikolića!

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here