Насловна Насловна УРА: Заједнички кандидат најозбиљнији противник ДПС-у

УРА: Заједнички кандидат најозбиљнији противник ДПС-у

0
ПОДИЈЕЛИ

Заједнички опозициони кандидат на предсједничким изборима био би најозбиљнији противник Демократској партији социјалиста (ДПС), оцијенили су из Грађанског покрета УРА и поручили да је о заједничким листама готово немогуће говорити без превазилажења великих спорења између два пола опозиционе политичке сцене.

Подсјетимо да је Демократски фронт (ДФ) јуче позвао опозиционе странке, академску јавност и невладин сектор на хитан договор око облика, начина и динамике стварања услова за слободне и фер изборе у Црној Гори.

Из УРЕ су подсјетили да су раније истакли да би заједнички, опозициони кандидат на предсједничким изборима био најозбиљнији противник, како су рекли, корумпираном ДПС-у, као и да би се до тог рјешења морало доћи заједничким консензусом свих релевантних опозиционих партија.

Међутим, без превазилажења великих спорења између два пола опозиционе политичке сцене, готово је немогуће говорити о заједничким листама. УРА је увијек дјеловала са позиција уважавања дијалога и проналажења конструктивног рјешења, па ће остати досљедна опозиционом договору, на платформи која може довести до демократских промјена у Црној Гори“, рекли су из УРЕ агецнији МИНА.

Они су нагласили да би било добро да тај кандидат буде жена. Са друге стране искуства са претходно одржаних локалних избора, на којима је опозиција убједљиво савладала, како наводе из УРЕ, грогирани и пољуљани ДПС, показују да наступање у више колона, на локалном нивоу, може остварити већи учинак и разноврснијом понудом, мотивисати већи број грађана да подрже промјене.

“Због свега тога, вјерујемо да би појединачан наступ на локалним изборима свакако био бољи од заједничке листе, коју је предложио ДФ“, закључили су у покрету УРА.

ПОДИЈЕЛИ

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here