Насловна Друштво УРА: Власт покушава да чињенице о слому јавних финансија прикаже у другачијем...

УРА: Власт покушава да чињенице о слому јавних финансија прикаже у другачијем свјетлу

1
ПОДИЈЕЛИ

Лоша и неодоворна власт опет покушава да чињенице о слому јавних финансија прикаже у другачијем свјетлу, саопштио је данас предсједник Грађанског покрета УРА, Жарко Ракчевић.

Он је подсјетио да су планирана додатна задуживања у износу од 455 милиона евра, „што значи да ћемо се дневно задуживати 1,25 милиона еура“ и напоменуо да су само камате већ ове године 98 милиона евра, што је значајно више од свих социјалних давања на нивоу цијеле Црне Горе.

„Понављамо, плате јавних функционера које су око 2.000 евра, непримјерене су стању црногорске економије. Пропагандистичким смањењем од осам одсто покушавају себе да представе као скромне и великодушне. УРА понавља свој став од раније, да плате јавних функционера треба драстично смањити и свести их на максимално три просјечне зараде у Црној Гори,“ нагласио је Ракчевић.

Он је истакао да се с једне стране издвају милиони евра за станове политичкој елити док се са друге накнаде мајкама смањују за 25%, те упитао како је могуће да се њима смањују примања у толиком проценту док се јавним функционерима смањују само за 8%:

„Шта је са десетинама милиона евра које се издвајају за поклон станове политичкој елити и њиховим фамилијама?

Са друге стране, мајкама са троје и више дјеце примања смањују 25 одсто.

Како је логично да се онима који примају енормне зараде исте смањују само осам одсто, док мајке које су примале 336 еура од сада примају 264, док ће оне које су примале 192 од сада примати 144 еура?“

1 КОМЕНТАР

  1. 0
    0

    Pogledajte pojedinačne budžete institucija. Kuda idu te pare? Zašto tolika luksuzna vozila, reprezentacije i ostalo, stalno neke nabavke kao da se institucije bave trgovinom. Nikako da se opreme…. stalno nabavke nekakve opreme i namještanje poslova…svi rade za 10%….za trideset godina samo se povećavaju budžeti nepotrebno…a toboš se štedi. Sve na kičmu građana…

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here