Насловна Политика УРА: Ударање грађана по џепу одраз неспособности и незнања улцињске власти

УРА: Ударање грађана по џепу одраз неспособности и незнања улцињске власти

3
ПОДИЈЕЛИ

Посљедњи рачуни за комуналне услуге, које су грађанима Улциња испоставили из ЈП „Комуналне дјелатности“, јесу најбоља потврда да улцињска власт није дорасла озбиљном послу којим се бави. Након што је Општина подигла стопу пореза на непокретности, увећала боравишну таксу и цијену воде, то је исто учинила и са рачунима за одвоз смећа, указали су у улцињском одбору Грађанског покрета УРА.

УРА истиче да је „ударање грађана по џепу, на најгрубљи могући начин, одраз тоталне неспособности и незнања актуелне власти“, али и плод жеље да се на „најлакши“ начин обезбиједе потребни приходи, којима „би се намирили партијски апетити, оличени у масовним партијским запошљавањима и злоупотребама тендерских процедура, поготово у предизборном периоду“.

„Грађански покрет УРА се, од самог почетка, оштро противио повећању цијене комуналних услуга, јер сматрамо да то није исправан начин увећавања општинских прихода и стабилизације катастрофалног финансијског стања. Најбољи и најправеднији начин јесте да се побољша наплата и да се иста врши над свим корисницима, без ‘привилегованих’ појединаца, по правилу блиским властима. Посљедње активности ЈП ‘Комуналне дјелатности’ су израз јавашлука, али и нагомилане фрустрације, јер ће се веће фактуре испоставити редовним платишама, док ће они који су и раније избјегавали плаћање – то чинити и у будућем периоду“, указали су у улцињском одбору покрета УРА.

Они истичу да нема никакве логике да исти износ треба да плаћају они који издају 15 кревета, као и они који издају 50, 100 или 150 кревета, док је „најгоре од свега то што они који издају највише кревета и они који не живе у Улцињу, неће плаћати ништа“.

Ударати по редовним платишама није систем него легална пљачка

„Елементарна одговорност према граду и грађанима би натјерала господу из власти да се хитно позабаве овим проблемом, јер је – најлакше повећавати цијене услуга и ударати по редовним платишама. Само што то онда није систем, већ легална пљачка.

Готово да не постоји мјесто у свијету у коме су рачуни за одвод смећа једнаки, или чак већи, од рачуна за електричну енергију, шта довољно говори о скандалозном поступању градских власти. Међутим, сигурни смо да су оваквој накарадној, незнавеној и бахатој управи дани одбројани, те да је њихова политичка владавина доживјела бродолом. Сада је потребно представити нови концепт за наш Улцињ, као и нови систем управе, али прије свега поштену и одговорну власт, која воли свој град и која неће рекетирати сопствене грађане, већ бити њихов поуздан сервис“, закључили су у Грађанском покрету УРА.

3 КОМЕНТАРИ

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here