Насловна Насловна УРА СНП-у Котор: Без озбиљног документа ваша понуда је авантура за коју...

УРА СНП-у Котор: Без озбиљног документа ваша понуда је авантура за коју вам гласачи нису дали мандат

0
ПОДИЈЕЛИ

Без озбиљног документа и његове детаљне разраде ваша понуда је авантура за коју вам гласачи нису дали мандат, саопштила је данас предсједница ОО ГП УРА-Котор Љиљана Поповић Мошко, у одговору предсједнику СНП-а Котор Бранку Ивановићу на документ о давању мањинске подршке СНП-у од 21.12.2016 године. У одговору се истиче да није би документ морао бити много детаљније и озбиљније припремљен да би из УРА могли о њему да се изјасне.

Саопштење УРА-е преносимо у цјелости:

Поштовани г-дине Ивановићу, у вези вашег дописа од 21.12.2016 године, оцјењујемо да се ради о исувише важној и озбиљној ствари, као што је вођење града у наредних четири године и да то заслужује много озбиљнији, сериознији и детаљнији документ за тражење мањинске подршке од овог којег сте нам упутили и тражили да се по њему изјаснимо. Разлога за овакву нашу констатацију је много, али наводимо најважније:

1. Тражите мањинску подршку за избор ваших кандидата на политичке функције и то на функцију Предсједника општине и предсједника Скупштине општине, а знамо да политичких функција има више, па не видимо из којих редова мислите да попуните те функције?

2. Нудите да ми из осталих опозиционих партија (ДЕМОКРАТЕ, ДФ, СДП И УРА) остваримо контролну функцију кроз Скупштину општине и кроз Управне одборе, не наводећи ни један примјер који јасно објашњава начин, временске периоде, процедуру контроле и како ће се ријешавати проблематична ријешења из контроле.

3. Говорите о деполитизацији локалне управе и бирање кандидата без обзира на партијску припадност и лично познаство, већ искључиво на основу знања, досадашњег искуства и остварених резултата, И НЕ НАВОДИТЕ НИ ЈЕДАН ДЕТАЉ О ТОМЕ :

-Ко ће и на који начин одређивати кредибилитет неког учесника на конкурсу?

-Ко може додатно конкурисати на основу досадашњег искуства, кад такво искуство ево већ 26 годину имају екслузиву стицати само ДПС кадрови и њихови сателити?

-Како ћете и којом методологијом мјерити нечији до сада остварени резултат?

Ви говорите о развлашћивању ДПС и сматрате да се ДПС развлашћује тако што ћете им узети функције предсједника општине и предсједника скупштине града. Ви тражите да покажемо колико смо различити од досадашње власти … „којој су партијски и лични циљеви били на првом мјесту, а партијско кадровање основни принцип функционисања…“, а нигдје не говорите о ДПС члановима и члановима њихових сателита, који се годинама (а и још увијек) налазе на руководним функцијама предузећа (чији је већински власник наша општина), који се налазе на мјесту главног администратора, менаџера општина, на челу секретаријата, културних установа итд итд.

kruzer u kotoru

Питамо Вас на који начин ћете, овим понуђеним моделом, спријечити да се ти и такви кадрови поново нађу на тим мјестима,или можда сматрате да они немају никакву одговорност што је наш град овдје гдје је?? Да ли заиста мислите да су грађани Котора, гласајући за промјене,гласали да се персонално промјене само Предсједник општине и Предсједник скупштине??

У понуди коју сте нам доставили ви не нудите и не објашњавате, нити један механизам који ће спријечити ДПС кадрове и кадрове њихових сателитских партија да и даље буду Директори Дирекција, Директори предузећа, Секретари Секретаријата… Директори разних градских установа…и сл. у овом граду.

Без озбиљног документа и његове детаљне разраде, за коју сте нам обећали да ћете је доставити, а нисте, ово што сте нам послали је авантура за коју вам гласачи нијесу дали мандат. Да су грађани Котора жељели да задрже исте кадрове да управљају градом они би им то повјерење указали на изборе од 16.октобра. Нико нема права да прекраја изборну вољу под изговором да желите оваквом понудом да…“спашавате Котор и испуњавате дужност према грађанима овог града“.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here