Насловна Друштво УРА: Раскинућемо криминалне уговоре и зауставити уништавање обале

УРА: Раскинућемо криминалне уговоре и зауставити уништавање обале

0
ПОДИЈЕЛИ

За разлику од руководства ДПС-а, а однедавно и Демократског фронта, Грађански покрет УРА наставиће да упорно инсистира на владавини права у Црној Гори и одрживом развоју.

И даље ћемо захтијевати да се заустави уништавање и бетонирање приобалног простора и раскину сви криминални приватизациони уговори, поручио је координатор УРА за економску политику и ЕУ интеграције, грађанин Петровца и потписник многобројних петиција против урбанистичког насиља Дејан Мијовић.

Мијовић је рекао да ће сви недовршени грађевински објекти у Црној Гори морати да се граде у габаритима предвиђеним просторним плановима, подржаним на јавној расправи.

„На примјеру центра Петровца, то би значило да се недовршени костури наводних хотела, а много извјесније станова за тржиште, деветоспратног Кристал Ривијера, бетонског чудовишта саграђеног на пјени од мора супротно Барселонској конвенцији, и тринаестоспратне монструозне куле иза Хотела Палас, сведу на пет спратова.

Тако стоји у нацрту детаљног плана, на који су дали сагласност градђани. УРА, као и огромна већина грађана Петровца, не пристаје да се изигра народна воља изражена у јавној расправи и масовној петицији против накнадних преварних интерпретација од стране организоване криминалне групе из Будве и сагласности Министарства неодрживог развоја и туризма.

Та сагласност је дата након „просвјећења“ од стране Адвокатске канцеларије Ана Ђукановић. То друштво је, између осталог, измислило и нови тип организованог криминала давањем дозволе за реконструкцију Кристал Ривијери док још није постојало, тј. дозволило је непостојећем хотелу да додатно изгради 15,000 метара квадратних да прошири непостојећих 30,000 на невјероватних 45,000 метара квадратних“, истакао је он.

Иако нема сагласност руководства ДПС-а, а од недавно и ДФ-а, Мијовић истиче да Грађански покрет УРА зна да има подршку велике већине њихових гласача и других друштвених снага и поручује да ће заједно са њима издејствовати да се примјени закон који налаже да се ови објекти морају ускладити са плановима које су верификовали грађани или рушити на терет инвеститора.

„Са или без подршке врха ДФ, Грађански покрет УРА ће успјети да се исто постигне и у свим осталим градовима над којима неспутани прваци ДПС-а и њихови најближи врше урбицид протеклих 26 година“, нагласио је он.

Подсјећа да Грађански покрет УРА већ дуже тврди да је врх остатка некадашњег ДФ-а сличан и близак врху ДПС-у по томе што се, како је рекао, лажно представља да баштини грађанске вриједности европске цивилизације.

„Добро је што је пред изборе ДФ потпуно збацио ту лажну маску и отворено признао гласачима да је против европских интеграција. Сад сви знају да врх ДФ-а има исти стратешки интерес као и врх ДПС-а, а то је статус кво. Они су против против промјена због „санадеризације“ која би неминовно услиједила“, казао је Мијовић.

Сад је јасно, истиче он, да је врх ДФ оштрицу своје предизборне кампање, умјесто на ДПС, усмјерио на УРА и осталу грађански усмјерену опозицију „јер му више одговара да ДПС остане на власти него да га замјене они који би убрзали процес придружења Европској унији“.

„Грађанима је сада лакше да виде ко се истински залаже да Црну Гору учини демократском, социјалном и еколошком државом у складу са европским стандардима, а ко јавно и тајно, удруженим снагама, ради против остварења тог циља“, закључио је Мијовић.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here