Насловна Издвојено УРА: Позивамо колеге из Демократа и ДФ-а да прекину свађу, противник је...

УРА: Позивамо колеге из Демократа и ДФ-а да прекину свађу, противник је само један

10
ПОДИЈЕЛИ

Иако је сасвим нормално и легитимно право свих учесника јавног живота да критикују одрђене политике, сви заједно морамо показати већи степен зрелости, јер је противник само један, налази се у саопштењу Грађанског покрета УРА.

Умјесто беспотребног трошења енергије на свађе и препирке, позивамо колеге из Демократске Црне Горе (ДЦГ) и Демократског фронта (ДФ) да у што скоријем року отпочнемо конструктиван дијалог, око рјешавања кључних питања који муче црногорско друштво, као и дефинисања заједничког предсједничког кандидата опозиције, који ће без сумње декласирати кандидата корумпиране и криминалне Демократске партије социјалиста (ДПС), указали су у Грађанском покрету УРА.

Грађански покрет УРА је реаговао након чак седам јавних окршаја Демократа (ДЦГ) и Демократског фронта (ДФ), у којима су једни друге оптуживали да им “Душко (Марковић) веже кравату“, да су “омиљени опозиционари ДПС-а“, те се препуцавали око тога “кога је крстио Мираш (Дедеић)“, а ко је његов “идеолошки искушеник“.

“Свака међуопозициона свађа пружа простор и вријеме грогираној Демократској партији социјалиста (ДПС), да након изгубљених избора у чак три црногорске општине, консолидује своје редове и корумпираним дјеловањем сачува власт.

Такође, не смијемо пружати задовољство владајућим медијима и плаћеним аналитичарима да, након извлачења “прљавог веша“ опозиционих субјеката, тврде и лажно приказују да новоформиране опозиционе власти у три црногорске општине не функционишу. Матрица “завади па владај“ већ деценијама угрожава напредак Црне Горе и нужне политичке промјене, па сви заједно морамо пронаћи снаге да се издигнемо изнад партијских ровова и превазиђемо личне анимозитете и сујете“, подсјетили су у Грађанском покрету УРА.

УРА указује да “упркос јасним грешкама и пропустима опозиционих партија и њихових лидера, те погрешних одлука и стратегија којих је свакако било у вишестраначком животу Црне Горе а који се морају рјешавати и превазилазити, владајућа Демократска партија социјалиста (ДПС) константно покушава створити раздор унутар опозиције, како би скренула пажњу са катастрофалних резултата своје политике, као и низа изгубљених избора и хапшења великог броја руководећих чланова“.

“Није опозиција та која је уништила реалну економију и распродала све привредне гиганте, па десетине хиљада обесправљених радника послала кућама.

Нити је опозиција та која је приватизовала и политизовала готово сваки сегмент државе, а која деценијама злоупотребљава државне ресурсе зарад свог изборног резултата, притом дијелећи нашу имовину својим пријатељима, родбини и кумовима, док већина становништва једва саставља крај са крајем. Не, за све то је крива искључиво владајућа Демократска партија социјалиста (ДПС), чије дјеловање је највећа и најозбиљнија пријетња суштинској независности и суверености Црне Горе. А смјена такве, корумпиране и криминализоване власти, је предуслов било каквог напретка“, истакли су у Грађанском покрету УРА.

10 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Neshvatljiv je nivo sujete, nezrelosti i najprimitivnijeg strančarenja u našoj opoziciji. Zbog toga udbini spavači u opozicionim strankama lako potpire najgore i najpodmuklije sukobe. Inače, ovo što se sada dešava između DF-a i Demokrata već je bilo organizovano u Narodnoj stranci 1997, nekoliko mjeseci prije raspada DPS-a. Pošto vrlo brzo slijedi novi veliki raskol u DPS-u, sličan tom iz 1997, treba prvo razmontirati opoziciju, da bi pobjednički dio DPS-a, tzv. „zdravi dio“, s dijelom sadašnje opozicije mogao ostati na vlasti. Živi bili pa vidjeli.

 2. 0
  0

  Pozivam narod da svima vama da nogu u guzicu i da naprave barem jednu antikomunisticku partiju u Crnoj Gori.

  Crvendaci su vlast i crvendaci su opozicija.

  I sta onda serete.

 3. 0
  0

  Ako bi se u nasoj zemlji uvelo pravilo, kakvo je uvedeno u svim krstenim zemljama, da saradnici tajne komunisticke sluzbe, ne mogu obavljati javne funkcije, kao i da bi zlocinacka-teroristicka komunisticka partija (bez obira kakvom se jarecom kozicom pokrila i bojom prefarbala) morala biti zakonom zabranjena, bas kao i sirenje teroristicke marsisticke religije, moralo biti zabranjeno, vi biste sa uzasom shvatili, da u Crnoj Gori, osim komunista, koji su se podijelili na sto grupa (radi prevare naroda) ni jedna druga partija ne postoji.

 4. 0
  0

  Bravo ura borite se vi za narod najvise svadje smetaju opoziciji izaberite vi zajednickog kandodata za presjednicke a ni bez df i demokrata nema nove vlasti a svadja ide na ruku dps ura to zna i svaki gradjanin pa razmoslite sa svadjama dps ostaje i dalje na vlasti konjec

 5. 0
  0

  Ima ovdje cini mi se istine po malo kod sviju i u tekstu i u komentarima.Moram kao Srpkinja i kao glasac da kazem dvije stvari koje bi tkz. gradjanski blok shvatio.Mi Srbi nismo nikakav remetilacki faktor to svi znate samo ste licimeri da priznate.Dokazali smo toliko puta nudili manjinske vlade sve moguce solucije samo da se rusi rezim i mafija.Podrzali bi ivaseg kandidata iako vi naseg nebi nikad.Ali morate znati jedno znati i prihvatiti: Srbi smo i ovo je nasadrzava nismo uvezeni da bi nas nekoiseljavao.Pravoslavni smo i ne moze nam zapad utedjivati crkvu evovec 1000 godinan .Ne trazite od nas da priznamo Kosovo to necemo nikad.Ne ttazite da se odreknemo Rusije .usli ste u NATO niste nikog ni pitali. Ali tratiti od nas da se odreknemo Rusa to nece moci.Hrista .Kosova jezika cirilice Crkve nase Rusa ….to necemo i ne mozemo to shvatite i zapamtite.Ako moze tako ok ako ne moze neka mafija vlada 1000 godina.Vladali su Turci 500 godina pa smo izdrzali.To ne znaci da smo goveda i da ne znamo da se uslo u Nato i da ce mo to uvazavati kao sto uvazavamo i samostalnost Crne Gore a neka druga prava moramo dobiti.To je nacin da mi podrtimo Crnogorskog kandidata iz Sdpea ili Ure .ovo je moje licno misljenje.Ali uma tu jedna fora sve ce to Becic i demokrate pokvariti.Zato su i osnovani.Bojim se da je tajo

 6. 0
  0

  Коректан предлог. Али се треба обезбиједити, јер се у Црној Гори никада није било опозиционе партије, странке, осим ријетких, њихових појединица. Треба успоставити неки морални кодекс који би представљао најоштрију казну за превртљивце, поткупљивце и убачене елементе. Макар да им се слика, ако “преврну“, износи на трг и пљује од стране народа, ако ништа друго.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here